Hlavní obsah

Tvrdá srážka a rukavice letěly dolů. Mstitel si ale na Gudase nepřišel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dělá jen svoji práci, s pochopením soupeřů se to ale většinou nesetkává. Obránce Floridy Radko Gudas shodil v NHL rukavice, když po něm vystartoval mstitel z Vancouveru JT Miller.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Gólman Floridy Spencer Knight a Radko Gudas slaví vítězství nad Vancouverem.

Článek

Pro 32letého řízného zadáka Panthers to byla podle specializovaného serveru Hockey Fights první bitka v sezoně a celkově 34. potyčka v základní části NHL. Nejvíc měl Gudas napilno v minulém ročníku, kdy se serval osmkrát. A v lednu už se potýkal i s Millerem.

Stará nenávist však nerezaví. Když český svalovec trefil v polovině druhé třetiny čistě Švéda Nilse Höglandera, hned měl u sebe Millera, který si chtěl vyřizovat účty. Gudas rozdal pár ran na spodek, Američan mu sestřelil z hlavy přilbu, ale pak zvítězila česká síla a zadák hostů povalil soka na led. Oba pak vyfasovali po pěti minutách. A hosté odvezli výhru 5:1.

"Tvrdě jsem se snažil hrát pořád, ale tady na Floridě mám k tomu větší prostor. Snažím se toho využívat a být tím hráčem, kterého chtěli. Věřím, že jsou s tím spokojení a já jsem taky nadšený," řekl před časem Gudas pro Sport.cz.

V minulé sezoně ovládl statistiků hitů, nasbíral jich 355, zdaleka nejvíc ze všech hráčů NHL. Druhý Tanner Jeannot z Nashvillu jich zaznamenal 318.

A Gudas se i v tomto ročníku sune ve své oblíbené disciplíně vzhůru. Akutálně je třetí s 94 hity za Nicolasem Deslauriersem z Philadelphie (105) a Lukem Schennem z Vancouveru (101).

"Kluci v týmu si to pochvalují, protože díky těm hitům mají víc prostoru. Ale rozumím tomu, že se to soupeřům nemusí líbit," dodal Gudas, který je s 39 minutami mezi desítkou nejtrestanějších hráčů sezony.

Během svého zámořského působení (od roku 2009) se v součtu WHL, AHL, NHL, přípravných zápasů i play off porval už více než devadesátkrát...

Po konci této sezony Gudasovi na Floridě vyprší tříletá smlouva na 7,5 milionu dolarů. Panthers před sezonou přivedli do týmu Matthew Tkachuka, který má podobný styl jako český vousáč. A generální manažer Panthers Bill Zito podle všeho bude dostávat nabídky na jeho výměnu od týmů, které do play off shání zkušené, tvrdé a spolehlivé beky.

Že se o Gudase zajímají např. v Edmontonu, není tajemstvím. S odchodem oblíbeného drsoně by se ale fanoušci Panthers těžce smiřovali.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články