Hlavní obsah

Tvrdý náraz, rázná odplata. Columbus po pěstním extempore spílal sudím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rukavice dolů, pěsti nahoru. Jestli měl sobotní zápas NHL mezi Columbusem a Seattlem zlomový moment, tak to byl zákrok domácího Colea Sillingera, po němž se do role drsného mstitele vžil obránce Kraken Vince Dunn.

Foto: ČTK/AP

Blue Jackets

Článek

Útočník Blue Jackets u mantinelu ve druhé třetině za nerozhodného stavu 3:3 tvrdě dohrál Mattyho Benierse, načež se na Sillingera přiřítil Dunn a moc se se soupeřem nepáral. Pár ran do hlavy, povalení na led, hotovo.

Columbus ale dopálilo, jak byla situace vyhodnocena sudími. Sillinger totiž inkasoval dvě minuty za faul plus pět minut za rvačku. Dunn dostal jen pět minut jako aktér šarvátky, ale žádný trest za její vyvolání. Hosté pak v následné přesilovce vstřelili gól na 4:3 a celkově zápas ovládli v poměru 7:4.

„Nechce se mi tu situaci příliš komentovat. Ten hit se mi líbil. Myslím, že to bylo rameno na rameno. Je jasné, že když někoho trefíte, nikdy neplánujete, aby se soupeř zranil nebo spadl tak, jak se to stalo (Beniersovi).V dnešní době musíte počítat i s tím, že přijde reakce,“ prohlásil Sillinger.

Rozhodčí Chris Schlenker a Justin Kea ale vůbec nebrali v potaz Dunnovo rozhodnutí potrestat domácího hráče v bitce. „Byl to klasický příklad vyvolání rvačky. Ale vzhledem k pověsti NHL, jejíž sudí se vyznačují nedůsledným stylem, to nebylo překvapivé rozhodnutí,“ pustili se do rozhodčích i v Columbus Dispatch.

V sestavě Blue Jackets tentokrát chyběl 20letý český zadák David Jiříček. „Nic zásadního, jen nějaká drobnost. Chtěli jsme mu dopřát tréninkový den. Pracujeme na některých technických prvcích jeho hry, na mechanice bruslení. Pro některé z mladých kluků je důležité se jednou za čas zhluboka nadechnout a přehodnotit svou pozici. Mít nějaké schůzky s trenéry a přehled o tom, kde se nacházejí. To není špatné. A právě to teď děláme,“ pravil na Jiříčkovu adresu kouč Pascal Vincent.

Pro Jiříčka to je dobrá škola. Blue Jackets mají už nyní třináctibodovou ztrátu na pozice v play off a mladý bek by měl být jedním z adeptů startu na MS v Praze.