Hlavní obsah

Vegas - Edmonton 1:5Two men show. Draisaitl a McDavid dotáhli Edmonton k přesvědčivé výhře nad Vegas

Aktualizováno

Hokejisté Edmontonu zvítězili ve 2. kole play off NHL na ledě Vegas 5:1 a vyrovnali sérii na 1:1. Oilers rozhodli v úvodní třetině, kterou ovládli 4:0. Výhru řídili dvougóloví střelci Connor McDavid a Leon Draisaitl, který má v letošní vyřazovací části na kontě třináct tref z osmi utkání.

Má Edmonton šanci na Stanley Cup Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Edmontonu vycházely i přesilové hry, ve kterých dal úvodní dvě branky zápasu. Draisaitl otevřel skóre z dorážky a Evan Bouchard se prosadil tvrdou ranou zpoza pravého kruhu. Třetí gól padl pro změnu v oslabení, ve kterém získal McDavid ve středním pásmu puk a únik zakončil střelou mezi betony.

Povedenou první třetinu završil Draisaitl střelou z levého kruhu. Německý útočník už zazářil čtyřmi trefami v minulém utkání a je prvním hráčem v historii play off NHL, který skóroval alespoň šestkrát v úvodních dvou duelech série. McDavid zvýšil ve 32. minutě na 5:0 v další početní převaze, kterou využil už po osmi sekundách.

Proč Oilers provozují farmu dva tisíce kilometrů daleko od Edmontonu? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Vegas vystřídal od třetí třetiny gólmany a Laurenta Brossoita, který si připsal 27 zákroků, nahradil Adin Hill. Poslední dějství patřilo domácím, kteří soupeře přestříleli 14:4 a Ivan Barbašev připravil baseballovým způsobem o čisté konto Stuarta Skinnera.

2. kolo play off NHL, západní konference - 2. zápas
Vegas - Edmonton 1:5 (0:4, 0:1, 1:0)
Branky: 42. Barbašev - 3. a 17. Draisaitl, 12. a 32. McDavid, 8. Bouchard. Střely na branku: 31:36. Diváci: 18.504. Hvězdy zápasu: 1. Draisaitl, 2. McDavid, 3. Bouchard (všichni Edmonton). Stav série: 1:1.

Reklama