Hlavní obsah

U hokejistů Montrealu skončil trenér Ducharme, tým povede St. Louis

U hokejistů Montrealu skončil trenér Dominique Ducharme, jeho nástupcem byl jmenován zatím dočasně bývalý hvězdný útočník Martin St. Louis. Vedení Canadiens osmačtyřicetiletého Ducharmea propustilo po nejnovější sérii sedmi porážek a v době, kdy má klub s pouhými 23 body ze 45 zápasů nejhorší bilanci ze všech účastníků zámořské ligy. Poslední kapkou byl pondělní domácí debakl 1:7 od New Jersey.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

U hokejistů Montrealu skončil trenér Dominique Ducharme.

Článek

V minulé sezoně se Ducharme v únoru posunul z postu asistenta na pozici hlavního kouče Montrealu po odvolaném Claudeu Julienovi a pak dovedl kanadský celek nečekaně až do finále Stanley Cupu, v němž byla v poměru 4:1 na zápasy úspěšnější Tampa Bay. Canadiens se tak daleko v NHL dostali poprvé od roku 1993. V tomto ročníku to ale Montreal zatím dotáhl jen k osmi vítězstvím.

Šestačtyřicetiletý St. Louis odehrál v NHL včetně play off 1241 zápasů a nasbíral 1123 bodů (433+690). Olympijský vítěz ze Soči 2014 v zámořské lize nastupoval za Calgary, Tampu Bay, se kterou vyhrál v roce 2004 Stanley Cup, a New York Rangers. Tam ukončil v roce 2015 kariéru. O tři roky později byl St. Louis uveden do hokejové Síně slávy. S trenérskou prací dosud neměl zkušenosti, pouze v sezoně 2018/19 působil jako konzultant v Columbusu.

Reklama

Související témata: