Hlavní obsah

Útočník Blümel se vrátil na farmu

Český hokejový útočník Matěj Blümel se po devíti dnech vrátil z Dallasu na farmu do týmu Texas Stars. Dvaadvacetiletý bronzový medailista z letošního mistrovství světa si během pobytu v prvním týmu odbyl premiéru v NHL a ve čtyřech zápasech vstřelil jednu branku.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Matěj Blümel (vlevo) oslavuje se spoluhráči z Dallasu svůj premiérový gól v NHL.

Článek

Na farmě v AHL si připsal Blümel v devíti zápasech 11 bodů za pět branek a šest asistencí. S Dallasem v červnu jako volný hráč podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu.

Blümela draftoval v roce 2019 ve čtvrtém kole na 100. pozici Edmonton, ale kontrakt s ním neuzavřel a ztratil na něj práva. Účastník dvou MS si proto mohl vybírat z nabídek jakéhokoli klubu NHL. S Dallasem uzavřel kontrakt s ročním příjmem 925.000 dolarů, z nějž 92.500 dolarů činí podpisový bonus. V případě působení na farmě bude mít plat 80.000 dolarů.

V uplynulé sezoně si v dresu Pardubic připsal v 54 zápasech včetně play off 12 branek a stejný počet asistencí. Celkově má na kontě v extralize 142 utkání a 65 bodů za 35 tref a 30 přihrávek. Na světovém šampionátu ve Finsku v 10 utkáních zaznamenal čtyři góly a čtyři přihrávky.

Reklama

Související témata: