Hlavní obsah

Útočník Giroux bude hrát za Ottawu

Kanadský hokejový útočník Claude Giroux bude v NHL hrát za Ottawu. Bývalý dlouholetý kapitán Philadelphie se podle informací kanadské televizní stanice TSN domluvil se Senators na tříleté smlouvě na 19,5 milionu dolarů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Claude Giroux na archivním snímku v dresu Kanady.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Giroux byl v průběhu uplynulé sezony vyměněn z Philadeplhie do týmu Floridy, se kterou se chtěl pokusit vyhrát Stanleyův pohár. Panthers ovládli základní část, ve druhém kole play off ale prohráli s Tampou Bay. Giroux za Floridu odehrál včetně play off 28 zápasů, ve kterých nasbíral 31 bodů za šest branek a 25 asistencí.

Bývalý juniorský mistr světa, který s kanadskou seniorskou reprezentací ovládl Světový pohár v roce 2016 a ve stejné sezoně získal na mistrovství světa stříbro, odehrál v NHL 1018 zápasů s bilancí 294 branek a 629 asistencí. V play off přidal 28 gólů a 54 asistencí v 95 duelech. Před výměnou na Floridu hrál jen za Philadelphii.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.