Hlavní obsah

Šustr se přesouvá z Anaheimu do Minnesoty

Český hokejový obránce Andrej Šustr, který naposledy oblékal dres Anaheimu, bude působit v NHL v Minnesotě. Jednatřicetiletý odchovanec Plzně podepsal s Wild jako nechráněný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu. V případě pobytu v prvním týmu bude brát 750 tisíc dolarů, pokud by působil na farmě, měl by příjem 400 tisíc dolarů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrej Šustr na archivním snímku během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Šustr se vrátil do NHL loni po dvouletém působení v Kontinentální lize v čínském Kunlunu. Uzavřel tehdy také roční dvoucestnou smlouvu na 750 tisíc dolarů s Tampou Bay, odkud se stěhoval 8. března do svého dalšího bývalého klubu Anaheimu.

V uplynulé sezoně v NHL sehrál 38 zápasů a připsal si šest bodů za gól a pět asistencí. Představil se také v 25 utkáních v AHL na farmě Tampy Bay v celku Syracuse Crunch a nasbíral 12 bodů za dvě branky a 10 přihrávek.

Účastník Světového poháru v roce 2016 v Torontu i loňského mistrovství světa v Rize má v NHL na kontě za Lightning a Ducks 362 utkání a 69 bodů za 11 tref a 58 asistencí. Ve 46 duelech play off zaznamenal pět bodů za dvě branky a tři přihrávky.

Reklama

Související témata: