Hlavní obsah

Útočník Mangiapane se před arbitráží dohodl na smlouvě s Calgary

Hokejový útočník Andrew Mangiapane podepsal jako chráněný volný hráč tříletý kontrakt s Calgary na 17,4 milionu dolarů a obě strany se vyhnuly arbitráži, která byla naplánovaná na pátek. Stejně tak se Flames dohodli na dvouleté smlouvě na pět milionů dolarů s obráncem Oliverem Kylingtonem, jenž měl plánované slyšení na příští týden na středu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Šestadvacetiletý Mangiapane má za sebou s 55 body, 35 brankami i 20 asistencemi z 82 zápasů nejvydařenější sezonu v kariéře. Ve 12 zápasech play off si připsal šest bodů za tři góly a stejný počet přihrávek. Skončil mu dvouletý kontrakt na 4,850 milionu dolarů.

Loni v Rize pomohl Mangiapane Kanadě k zisku zlata na mistrovství světa a stal se se sedmi góly ze sedmi zápasů nejlepším střelcem spolu s Britem Liamem Kirkem. Byl také zvolen nejužitečnějším hráčem turnaje a dostal se i do All Star týmu.

Calgary si jej vybralo v roce 2015 v 6. kole draftu na 166. pozici. V NHL má na kontě z 260 utkání 132 bodů za 78 branek a 54 asistencí. V bojích o Stanleyův pohár sehrál 27 duelů a zaznamenal 12 bodů za šest tref a stejný počet přihrávek.

Pětadvacetiletému Kylingtonovi vypršel roční kontrakt na 750 tisíc dolarů. V uplynulém ročníku nasbíral v 73 zápasech 31 bodů za devět branek a 22 asistencí. Ve 12 utkáních play off jednou skóroval a na další dva góly přihrál. Za předešlé tři ročníky v NHL měl na kontě 16 bodů (5+11) z 95 utkání.

Reklama