Hlavní obsah

Útočník Meier vyměnil v NHL San Jose za New Jersey

Hokejový útočník Timo Meier se v NHL stěhuje ze San Jose do New Jersey. Šestadvacetiletý švýcarský reprezentant byl hlavní postavou výměny, do které se zapojilo dalších osm hráčů a čtyři volby na draftech v příštích letech.

Foto: Godofredo A. Vásquez, ČTK/AP

Timo Meier se v NHL stěhuje ze San Jose do New Jersey

Článek

Meierovi po sezoně končila v San Jose smlouva a s ohledem na skutečnost, že Sharks nepostoupí do play off, patřil mezi hlavní adepty na výměnu v kanadsko-americké soutěži.

San Jose se nakonec domluvilo s New Jersey a Meier se stane spoluhráčem i českého útočníka Ondřeje Paláta. Oba kluby se rovnoměrně podělí o jeho plat, stříbrný medailista z mistrovství světa 2018 má garantovaný roční příjem šest milionu dolarů.

"Posledních pár týdnů jsem slyšet spoustu fám, kam bych mohl zamířit. A New Jersey bylo jedním z klubů, o kterém se vždy mluvilo. Je skvělé, že se můžu připojit k týmu, v němž je spousta mladých hráčů, patřících už mezi hvězdy soutěže," řekl Meier, jenž se v Devils potká i s krajanem a kapitánem týmu Nicem Hischierem.

Společně s autorem 31 branek a 52 bodů v této sezoně odešli do Devils i brankář Zachary Emond, obránci Scott Harrington, Santeri Hatakka a útočník Timur Ibragimov. Součástí Sharks se nově stali obránci Šakir Muchamadullin, Nikita Ochoťuk a útočníci Andreas Johnsson s Fabianem Zetterlundem.

Reklama

Související témata: