Hlavní obsah

Útočník v NHL vykoupal českého gólmana parádní fintou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Arizony v zápase proti Tučňákům z Pittsburghu totálně zkolabovali. Téměř polovinu utkání byl stav bezbrankový, Kojoti se poté dokonce dvakrát ujali vedení, jenže soupeř vždy srovnal. Ve třetí části hosté opět vedli, jenže pak přišla jejich devítiminutovka hrůzy. Český gólman ve službách Kojotů Karel Vejmelka čtyřikrát lovil puk ze sítě a fanoušci Tučňáků slavili. Zejména šestá branka stála za to.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Brian Boyle (vpravo) překonává gólmana Karla Vejmelku v brance Arizony.

Článek

Arizona se ve třetí minutě třetí třetiny ujala vedení 3:2, jenže radovat se z něj dlouho nemohla. Za pár desítek sekund později bylo srovnáno. A co víc, Tučňáci vyrovnávací brankou nastartovali kanonádu.

Brankáře Vejmelku totiž překonali během pár minut ještě třikrát a vítězstvím 6:3 prodloužili sérii výher na šest utkání. Český gólman na utkání nebude vzpomínat rád, zvláště pak na šestý gól, který inkasoval z hole útočníka Penguins Briana Boylea.

Aston-Reese v útočném pásmu přihrávkou našel volného Boylea, který si sjížděl před branku Vejmelky. Ten zareagoval na lehké naznačení pohybu doprava, jenže Boyle si pohotově prohodil puk mezi nohama a přesně zakončil. Svým teprve pátým gólem v sezoně pečetil výhru Tučňáků. Kojoti zaznamenali třetí porážku v řadě.

Reklama

Související témata: