Hlavní obsah

Útočník Zadina se po zranění rozehraje na farmě Detroitu v Grand Rapids

Český hokejový útočník Filip Zadina se po tříměsíční absenci kvůli zlomenině nohy rozehraje na farmě Detroitu v Grand Rapids v nižší AHL. Třiadvacetiletá šestka draftu NHL z roku 2018 nastoupí za Griffins na ledě Texasu a bude to jeho první zápas od 5. listopadu, kdy se zranil při blokování střely v domácím duelu Red Wings proti New York Islanders.

Foto: Archiv Filipa Zadiny

Filip Zadina v dresu Detroitu.

Článek

Zadina v této sezoně v NHL v devíti zápasech nebodoval a v hodnocení plus/minus má bilanci -3. V minulém ročníku pardubický odchovanec zaznamenal kariérní maxima, odehrál 74 zápasů a zaznamenal 24 bodů za deset gólů a 14 asistencí.

Celkem má Zadina v NHL za pět sezon na kontě 169 utkání a 61 bodů (25+36). V AHL se představí poprvé od sezony 2019/20. Za Grand Rapids sehrál celkem v základní části 80 utkání a zaznamenal 25 gólů a 26 asistencí. V pěti duelech play off přidal dvě branky a přihrávku.

V Grand Rapids už se snaží dostat do formy kanonýr Jakub Vrána, který byl v závěru minulého roku zhruba dva měsíce v asistenčním programu NHL a hráčské asociace NHLPA, jenž pomáhá hráčům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a v dalších záležitostech. V 13 zápasech v AHL si připsal čtyři branky a dvě asistence. Všechny čtyři góly dal za posledních pět utkání.

Reklama