Hlavní obsah

V play off není čas na bolest. Palát inkasoval hrozivý náraz, záhy pokračoval ve hře

Tampa Bay

Ondřej Palát ukázal fanouškům v NHL, že během play off jde bolest stranou. Český útočník ve službách Tampy Bay schytal hrozivý hit od Dannyho DeKeysera. Po krátkém ležení na ledě se zvedl a po svých odjel na střídačku. O dvě minuty později už byl zpátky ve hře.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Ryan Callahan (vpravo) v potyčce s Dannym DeKeyserem, při níž mstí zákrok na Ondřeje Paláta ležícího v pozadí.

Článek

Tampa vedla v polovině zápasu 2:1, když se rodák z Frýdku-Místku zmocnil puku za bránou a následnou otočkou se chtěl dostat do pozice, z níž by lépe našel některého ze svých spoluhráčů. Manévr však nestihl dokončit, protože mezitím jej velmi tvrdým nárazem poslal na mantinel obránce Danny DeKeyser.

Palát chvíli zůstal ležet na ledě, zatímco jeho spoluhráči se vydali jej pomstít. Konkrétně Ryan Callahan se vrhl přímo na zadáka Rudých křídel, další hráči Blesků se přidali do následujících šarvátek.

DeKeyser za svůj zákrok nebyl vyloučen, přestože svým počínáním vyvolal četné reakce. Ondřej Palát se po dvou minutách vrátil do hry a byl tak u toho, když Tampa mohla oslavit své druhé vítězství v sérii. Blesky vyhrály 5:2 a na zápasy tak vedou 2:0.

Reklama

Související témata: