Hlavní obsah

Vancouver podepsal pětiletou smlouvu s brankářem Demkem

Vancouver

Hokejový brankář Thatcher Demko podepsal novou pětiletou smlouvu s Vancouverem. Finanční detaily nebyly zveřejněny, podle zámořských médií by si však pětadvacetiletý Američan měl vydělat 25 milionů dolarů.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Brankář Vancouveru Thatcher Demko.

Článek

Demko se po říjnovém odchodu Jacoba Markströma do Calgary stal jedničkou Canucks a v dosavadním průběhu sezony NHL odchytal 25 zápasů. Vancouveru pomohl k 12 vítězstvím s průměrem 2,77 obdržených branky a úspěšností zákroků 91,7 procenta.

York podepsal s Philadelphií

Dvacetiletý obránce Cam York, který v lednu dovedl jako kapán Američany k titulu na mistrovství světa juniorů, podepsal tříletou smlouvu s Philadelphií. Flyers se upsal pár dní poté, co mu skončila sezona v univerzitním týmu Michiganu, který kvůli nákaze koronavirem v mužstvu musel odstoupit ze závěrečného turnaje NCAA.

Yorkovi zbývaly ještě dva roky na univerzitě, místo toho se rozhodl již nyní vydat na profesionální dráhu. Připojí se k farmářskému týmu Lehigh Valley Phantoms, kterému zbývá v základní části AHL odehrát ještě 22 zápasů. "Začne na farmě a uvidíme, co bude pak," řekl trenér Philadelphie Alain Vigneault.

Flyers draftovali Yorka předloni jako čtrnáctého hráče v pořadí.

Reklama

Související témata: