Hlavní obsah

Velké vítězství. To posílí sebevědomí, jásal český hrdina po dvanáctém hattricku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrdina utkání. Hattrickem jednoznačně zastínil všechny další aktéry. Znovu jako ostrostřelec si počínal David Pastrňák, který se třemi zásahy posunul na hranici 36 vstřelených branek v tomto ročníku NHL a zařadil se na dělené šesté místo tabulky kanonýrů. A Bostonu zařídil cenné vítězství 3:2.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

David Pastrňák z Bostonu po dovršení hattricku proti Tampě.

Článek

"Porazit tak skvělý tým, jakým je Tampa Bay, nakopne a zvedne sebevědomí. Je to cenná výhra. Zasloužili jsme si ji, byli jsme lepší," řekl Pastrňák, vyhlášený první hvězdou zápasu. Boston přeskočil Tampu Bay v Atlantické divizi, v níž má stejně bodů (85) jako druhé Toronto. Před nimi je už jen Florida (90). "Už nějakou dobu ty tři týmy naháníme. Ještě dost zápasů zbývá a naším hlavním cílem je, abychom se stále zlepšovali," pravil dále.

Na všechny tři branky Pastrňákovi přihrál Erik Haula. "Poslední zápasy je skvělý," řekl český hokejista o svém spoluhráči a vyzdvihl hlavně proměnu při napadání. "Občas jsem si připadal trochu ztracený. Rozebírali jsme to, že jsme od sebe při forčekingu daleko. Dnes to bylo skvělé. Byli jsme tak schopni trávit více času v útočném pásmu, a vytvářeli si proto více možností ke skórování."

Havířovský rodák dal tři branky v zápase podruhé v sezoně, poprvé se mu to podařilo v polovině ledna proti Philadelphii. V základní části NHL nastřílel hattrick ve své kariéře už dvanáctkrát. Zároveň zaznamenal svůj 44. zápas, v němž dal více než jeden gól.

Od Pastrňákova vstupu do NHL v sezoně 2014/15 prožil více třígólových večerů jen Alexandr Ovečkin (15). V klubové historii je Pastrňák v počtu hattricků na děleném třetím místě za Camem Neelym (14) a Philem Espositem (26).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.