Hlavní obsah

VIDEO: Pilot vrtulníku pomáhal v Bostonu dopadnout teroristy, Jágr mu daroval dres

Boston
Aktualizováno

Hokejisté Bostonu v neděli ukončili sérii čtyř porážek, ale jejich výhra 3:0 nad Floridou a posun do čela divize nebyla pro hráče ani fanoušky v TD Garden tím nejdůležitějším. Hráči včetně českých útočníků Jaromíra Jágra a Davida Krejčího vzdali hold lidem, kteří se v minulém týdnu podíleli na pronásledování podezřelých z bombových útoků na Bostonském maratónu.

Jaromír Jágr předal dres fanouškovi

 
Článek

Po skončení zápasu zůstali všichni členové kádru na ledě a své dresy předali za aplausu tisíce fanoušků lidem, kteří pomáhali zraněným při atentátu nebo těm, kteří se podíleli na pátrání a dopadení dvou podezřelých mužů. "V minulém týdnu se toho stalo příliš mnoho, aby se na to dalo zapomenout. To jsme neudělali a nikdy neuděláme," řekl trenér Bruins Claude Julien.

Klub každoročně pořádá akci, kdy hráči věnují své dresy některým držitelům permanentních vstupenek. Místo nich byli tentokrát obdarováni bostonští hrdinové uplynulých dnů. "Je ohromující vidět všechny hráče a fanoušky, kteří vám děkují," přiznal policista Mark Spencer, který dostal bezprostředně po zápase ještě propocený dres od Jágra.

"Ani jsem nemohl nahoře (na tribuně) projít, jak nám lidi gratulovali a děkovali," uvedl pilot vrtulníku s termovizí, který se podílel na nalezení podezřelého atentátníka ukrytého v lodi ve Watertownu. "Součástí naší práce je nějak pomáhat lidem, udělat je šťastnými. Je to malá pomoc, ale alespoň něco jsme udělali. Doufám, že je to potěšilo," řekl Jágr, který v duelu vstřelil 118. vítězný gól v kariéře v NHL a vyrovnal ligový rekord, který drží hvězda 60. a 70. let Phil Esposito.

Malá součást velkého kola

"Byli jsme jen malou součástí velkého kola. Spousta lidí se zasloužila o úspěšné řešení," uvedl Eric Fairchild, který se podílel na komunikaci s vrtulníkem. "Lidé v Massachusetts, fanoušci Bostonu i ostatní Američané byli úžasní," řekl Fairchild, který dostal dres Richa Peverleyho.

Práci bostonských policistů symbolicky ocenili i hráči Floridy, kteří k rozbruslení před utkáním nastoupili s jejich policejními klobouky. Zahajovací hymnu při emocionálním úvodu zápasu opět zazpívali samotní fanoušci, stejně jako při předešlých dvou duelech v hale Bruins po bombovém útoku.

Reklama

Související témata: