Hlavní obsah

Vítězství díky Nečasovi dál přibývají. A kouč se stará, aby Hurricanes nezpychli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku sezony Martin Nečas z Caroliny překvapeně zíral, jak v Metropolitní divizi NHL kosí jednoho soupeře za druhým hokejisté New Jersey. Aktuálně ovšem padá karta Carolině, která svou fazónu potvrdila i ve vzájemném zápase na ledě Devils (5:4 po nájezdech). O prodloužení rekordní série Hurricanes se staral i český útočník.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Martin Nečas se raduje z branky

Článek

Nejproduktivnější hráč týmu zachoval v přesilovce za stavu 3:4 chladnou hlavu. Za kruhy se překřížil s obráncem Brentem Burnsem a v pravý čas zvedl puk, který nad vyrážečkou gólmana Mackenzieho Blackwooda zapadnul do horního růžku. Srovnáno v čase 56:32. A v nájezdech pak jedenáctou výhru v řadě (!) potvrdil Nečasův ruský spoluhráč Andrej Svečnikov.

„Nebylo to úplně v pořádku. Měli jsme výpadky, ale způsob, jakým jsme se vyrovnali s překážkami je důvodem, proč máme další výhru," řekl trenér Caroliny Rod Brind'Amour.

„Nečekal jsem, že Devils budou až tak dobří, ale je pravda, že tam mají hodně výborných hráčů: Jesper Bratt, Nico Hischier, Jack Hughes. Ondra Palát je sice na marodce, ale až se vrátí, tak to bude velká posila," vykládal před pár týdny v rozhovoru pro Sport.cz Nečas.

Mezitím však našlápli k velké jízdě Hurricanes. 11. prosince přehrála Carolina 3:0 Islanders a vítězná nálada ji od té doby neopustila. Na čele Metropole má sedmibodový náskok na Devils. Na nejlepší tým sezony Boston ztrácí už jen čtyři bodíky.

„Moc se neohlížím na to, co se nám povedlo. Zajímá mě jen to, co je před námi," prohlásil ovšem stroze trenér Brind'Amour, který se denně stará o to, aby jeho hráči moc nezpychli. „Ve druhé půlce sezony to možná doceníme víc. Ale teď to pro mě není vůbec podstatné."

Nečas je každopádně klíčovou postavou vzmachu Hurricanes. Z posledních pěti startů měl bilanci 3+3. A se 36 body (16+20) je nadále na čele týmové statistiky.

"Radost máme z každého vítězství, jelikož víme, jak je tahle liga náročná. Klíčové je, že se pořád držíme našeho herního plánu. A i když se třeba nedaří, tak od něj neuhneme," dodal Nečas.

Jeho aktuální výkony pak ostře kontrastují s minulou nevýraznou sezonou. V tuto chvíli mu chybí už jen pět bodů, aby si vyrovnal osobní bodový rekord z ročníku 2020-21.

„Loni jsem cítil kritiku. A sám jsem taky nebyl spokojený. O to větší jsem měl motivaci, abych zapnul a ukázal, co ve mně je," řekl pro Sport.cz Nečas.

Reklama