Hlavní obsah

Voráček při rozbruslení zlomil svému brankáři kůstku v noze

Philadelphia

Hokejisté Philadelphie se musejí nějaký čas obejít bez brankářské jedničky Ilji Bryzgalova. Ruský gólman má zlomenou kůstku na pravé noze, kterou mu při rozbruslení před pondělním zápasem proti Tampě poranila střela českého útočníka Jakuba Voráčka. Bryzgalovovo zranění by ale nemělo být vážné, vedení Flyers věří, že zasáhne již do víkendového programu NHL.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Brankář Philadelphie Ilja Bryzgalov

Článek

"Doufáme, že už v pátek začne opět trénovat a o víkendu nastoupí. Trochu ho to bolí, ale cítí se už lépe. Ve středu a ve čtvrtek se bude věnovat léčbě a poté by měl opět začít trénovat," uvedl generální manažer Paul Holmgren.

Bryzgalov, který byl podle statistik v březnu nejlepším brankářem soutěže, s týmem neodcestoval do Toronta, kde se Philadeplhia představí ve čtvrtek. Na post jedničky se posune Sergej Bobrovskij, kterému bude krýt záda z farmy povolaný Jason Bacashihua.

Vedení Flyers i fanoušci věří, že Bryzgalovovo zranění nebude vážné. Philadeplhii čeká důležitý závěr základní části NHL, ve kterém se mimo jiné utká s New York Rangers a Pittsburgem a výsledky rozhodnou o tom, zda do play off postoupí ze čtvrté, pátého nebo šestého místa.

Reklama