Hlavní obsah

Výroky, které připravily hokejové legendy o práci. Také jsem to schytal, vzpomíná Antoš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec profesionální hráčské kariéry znamená pro mnoho sportovců radikální změnu. Jednou z možností, jak se uplatnit, je práce experta v médiích. Nejdále je v tomto oboru Severní Amerika, kde se jedná často o velmi lukrativní job. „Všude je asi chleba o dvou kůrkách. Hráči NHL nebo NFL dostanou opravdu ranec, když jdou do televize, na druhou stranu někdy je to nevděčné. Řekne se půl slova, něco se naznačí, a už jdete,“ naráží moderátor Honza Homolka na situaci v zámoří. Tématu se věnuje hokejový pořad Příklep na Sport.cz.

Jak slavní hokejoví experti přišli o práci v televizi? Pasáž v PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

Například Tom Brady po skončení kariéry hráče amerického fotbalu míří do televizní stanice Fox Sports, kde si údajně vydělá v přepočtu téměř miliardu korun ročně jako hlavní analytik přenosů z NFL.

Také v hokeji je zvykem zapracovávat bývalé hráče a trenéry do vysílání. Legendou se stal Kanaďan Don Cherry, který jako hokejista naskočil do jediného zápasu NHL, ale jako trenér s Bostonem dvakrát postoupil do finále Stanley Cupu.

Čeští hokejisté se zkoušejí dostat do NHL z univerzitní ligy. Je to správná cesta? Bavíme se v PříklepuVideo: Sport.cz

Muž známý svými extravagantními kostýmy a často kontroverzními názory se pohybuje v médiích od roku 1980. Před třemi lety jej však vysílací společnost Sportsnet propustila, když si postěžoval, že imigranti v Kanadě nenosí vlčí máky na podporu válečných veteránů.

Zatímco Češi, Švédi nebo Finové opouštěli Rusko, hráči z jiných zemí přibyli. V KHL je i překvapivé jméno. Pasáž z PříklepuVideo: Sport.cz

Podobný osud stihl o pár měsíců později také legendárního amerického centra Jeremyho Roenicka. Ten musel skončit v NBC poté, co se v podcastu Spittin' Chiclets rozvyprávěl o dovolené v Portugalsku, kam vyrazili ve třech spolu se svou ženou a také se svou kolegyní.

Roenick se podle svých slov bavil tím, že před hosty hotelu předstíral, že celá trojice sdílí jednu postel. „To jsou hokejové vtipy," reaguje Antoš. „Vím, že to zní divně, ale když hokejisté dělají fórky, tak to je přesně ten typ. A myslím, že někteří lidé na to nejsou připraveni," vysvětluje expert České televize.

Seznamte se kanadským hokejovým influencerem. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

52letý expert také navazuje svou vlastní kauzou. Za jaký výrok byl vlastně kritizován? „Je to hnus, je to fakt ošklivý, nedá se na to koukat, nemá to nic," pronesl ve studiu o přestávce utkání s Dánskem na letošním mistrovství světa.

„Já jsem si to nedokázal odpustit, v tu chvíli jsem byl konsternovaný tou třetinou, takže jsem se pak omlouval, ale už bylo pozdě, už to bylo venku," vzpomíná v Příklepu.

Reklama

Související témata: