Hlavní obsah

Vzájemná nenávist opět ožila. Olympijský šampion ji završil posměšky a nepublikovatelnými výrazy

Calgary/Praha

Byl v euforii. Dokonce v tak velké, že se fanouškům domácího Calgary začal posmívat. Když vítězným gólem v prodloužení na 4:3 zařídil svému Los Angeles v NHL dva body, skočil nejprve na plexisklo a směrem k příznivcům Flames začal řvát výrazy, které jsou nepublikovatelné. O pár vteřin později provokoval hokejový obránce Kings Drew Doughty znovu. S rukou u ucha jakoby se ptal, proč je arena Scotiabank Saddledome najednou zticha...

Foto: Candice Ward, Reuters

Drew Doughty a jeho reakce směrem k fanouškům Calgary poté, co v prodloužení rozhodl o výhře svého Los Angeles.

Článek

Pochopitelně že se z tribun okamžitě ozvalo sborové bučení. Logicky, vždyť Kanaďan Doughty je v Calgary nepřítelem číslo jedna. A to kvůli vzájemné nesnášenlivosti, která mezi dvojnásobným vítězem Stanley Cupu s Kings a útočníkem Flames Matthewem Tkachukem panuje už přes dva a půl roku.

V březnu 2017 totiž Tkachuk ve své nováčkovské sezoně surově zasáhl Doughtyho loktem do obličeje a na ledě se strhla mela. A i v dalších vzájemných duelech bylo cítit, jak se oba hokejisté nenávidí.

„Nemám k němu žádný respekt. Žádný. Je to zákeřný hráč," spustil Doughty na adresu syna legendárního útočníka Keitha Tkachuka letos v březnu před vzájemným duelem.

I ten byl mezi nimi na ostří nože. Tkachuk tehdy chtěl Doughtyho zasáhnout v souboji, ale minul. Zadák Kings vzal svou hokejku do obou rukou a vší silou praštil forvarda Plamenů přes nohy a návdavkem jej ještě udeřil rukavicí do obličeje. Bitce zabránil až včasný zásah čárových rozhodčích.

Proto byli fanoušci nesmírně zvědaví, jaké pokračování napíše úterní vzájemný zápas v Calgary. Ještě před ním totiž Doughty přilil olej do ohně. Nejprve sice prohlásil, že o Tkachukovi už se bavit nehodlá.

Pak ale na otázku novinářů, jestli vzájemnou rivalitu raději neukončit komplimentem na adresu soupeře, odvětil: „Oba víme, kdo z nás je lepším hráčem," ucedil olympijský vítěz z Vancouveru a Soči.

V dosud posledním měření sil k žádné šarvátce na ledě sice nedošlo, přesto po utkání bylo o čem mluvit. Králové sice ještě ve 30. minutě i díky dvěma asistencím Doughtyho vedli 3:0, Calgary ale přesto dokázalo srovnat.

Hlavně kvůli Tkachukovi, jenž si připsal dva góly a asistenci. Zejména jeho vyrovnávací trefa z 59. minuty stála opravdu za to, když si kotouč ve vzduchu zpracoval na hokejku, aby jej následně poslal do sítě.

Přesto to byl nakonec Doughty, který se smál naposledy. V první minutě prodloužení se totiž v levém kruhu v pokleku opřel do kotouče, a i kvůli nešťastné teči o hokejku obránce Plamenů Hamonica překonal českého gólmana Davida Ritticha.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Obránce Los Angeles Drew Doughty (vpravo) se raduje ze svého gólu proti Calgary se spoluhráčem Iljou Kovalčukem.

A pak už přišly zmíněné provokace domácích fanoušků, které si Doughty očividné užíval. A bylo mu úplně jedno, že při odchodu do šatny na něj celý Scotiabank Saddledome sborově bučel...

Reklama

Související témata:
Nesnášenlivost