Hlavní obsah

Winnipegu se v této sezoně NHL daří. Nový kouč a tým, který se nedělí na skupinky, prozrazuje příčiny český gólman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké probuzení v této sezoně NHL prožívá mužstvo Winnipegu. Je u toho také český gólman David Rittich, jenž v týmu plní roli dvojky. Zatímco v minulé sezoně skončili Jets jedenácti v Západní konferenci s osmibodovým odstupem na příčku garantující účast v play off, aktuálně patří k nejlepším týmům. „Samozřejmě, že to potěší. Myslím si, že to je práce celého týmu a nového trenéra, který přinesl řád,“ chválí v pořadu Příklep na Sport.cz český brankář kouče Ricka Bownesse, jenž se mužstva chopil v létě, kdy nahradil Davea Lowryho.

Winnipeg aktuálně patří mezi nejlepší týmy NHL. Český gólman prozrazuje příčiny úspěchu v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Lowry přitom měl být od začátku jen provizorní náhradou za Paula Maurice, který od týmu odešel v průběhu minulé sezony. V létě pak Lowry předal tým Bownessovi. Právě příchod 67letého rodáka z kanadského Monctonu má být stěžejní změnou.

„Po loňské sezoně, kdy se kluci nedostali do play off, jsou rádi, že tady je tenhle trenér a celý trenérský štáb a pracujeme na tom, abychom byli každý den o krůček lepší," těší Ritticha.

Hroznej morous, táta by mu měl koupit playstation, vtipkuje spoluhráč z NHL o českém hokejistovi v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Odchovanec Jihlavy popisuje v Příklepu další důvody, proč se týmu z hlavního města kanadské provincie Manitoba začalo v tomto ročníku mnohem více dařit. „Největší síla bych řekl, že je právě ten tým. Nemáme to rozdělené na skupinky starý, mladý. Mladej dokáže říct něco starýmu, starý mladýmu," vysvětluje Rittich.

Je Hellebuyck nejlepším gólmanem NHL? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Jednou měsíčně si děláme svůj týmový mítink. Jenom hráči. A bavíme se o věcech, které zlepšit. Otevřenost kluků k tomu být každý den lepší je strašně velká a v tom si myslím, že je naše největší síla," vyzdvihuje 30letý brankář, jenž kryje záda Connoru Hellebuyckovi.

Spolupráci s držitelem Vezinovy trofeje z roku 2020 si taktéž velmi pochvaluje. „Nemůžu říct jediné špatné slovo, vlastně od prvního dne jsme si sedli. Řekl bych, že máme hodně podobný smysl pro humor a baví nás na ledě pracovat. To je nejdůležitější, prostě donutit toho druhého, aby se snažil víc, a takhle to u nás funguje," líčí český brankář, který dříve působil v Calgary, Torontu či Nashvillu.

Vrátí se český gólman z NHL do mateřského klubu? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Ke klíčovým postávám týmu patří také útočník Mark Scheifele. „Je na špici NHL už několik let, a to z nějakého důvodu. Strašně šikovný hráč s výbornou střelou a čtením hry," uvádí na adresu 29letého Kanaďana, který už v osmé sezoně po sobě překonal metu 20 gólů.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep.

Reklama

Související témata: