Hlavní obsah

Wow! Pastrňák je fakt třída, smekají v zámoří. Pohrdl náskokem v čele pořadí kanonýrů

Stále mu patří první příčka v pořadí nejlepších kanonýrů NHL této sezony, ale měl jedinečnou možnost náskok na čele navýšit. Jenže David Pastrňák možnost snadno skórovat do prázdné brány raději nabídl svému parťákovi Bradu Marchandovi.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Radost Davida Pastrňáka

Článek

Pastrňák nastřílel dosud 36 gólů, v poslední době se na jeho pozici top kanonýra mocně dotahuje Auston Matthews, jenž zaostává o dva góly a nebýt famózního výkonu brankáře Calgary Davida Ritticha ve večerním utkání, manko by už možná smazal.

Do hry se navíc ve velkém stylu přihlásil nestárnoucí Alexander Ovečkin, který se díky čtvrtečnímu hattricku vyšvihl už na metu 31 branek.

Pastrňák po z pohledu Bruins zpackaném zápasu s Columbusem vyšel gólově naprázdno i při čtvrteční výhře nad Pittsburghem 4:1. Ale nemuselo tomu tak být.

Na začátku poslední minuty se dostal při power play soupeře do luxusní šance, když se před gólmanem opuštěnou bránou zoufale snažil alespoň stínovat bránící hráč Pittsburghu. Jenže možnost nesobecky přepustil spoluhráči Bradu Marchandovi, který na gól marně čekal už sedm zápasů.

„David Pastrňák je fakt třída. Měl před sebou prázdnou bránu a snadnou práci, ale rozhodl se přenechat gól Marchandovi, aby ukončil střelecké trápení," smekl například před českým snajprem na svém twitterovém účtu Matt Castle z mediální společnosti NBC.

„Wow! Pastrňák je opravdu fantastický týmový hráč," rozplýval se nad počinem havířovského rodáka také komentátor přímého přenosu.

Pořadí střelců NHL:
1. Pastrňák (Boston)36 branek
2. Matthews (Toronto)34
3. Ovečkin (Washington)31
4. Eichel (Buffalo)28
5. MacKinnon (Colorado), Draisaitl (Edmonton)oba 27
7. Panarin (NY Rangers)26
8. McDavid (Edmonton)25
9. Connor (Winnipeg), P. Kane (Chicago)oba 24
...
13. Vrána (Washington)21
32. D. Kubalík (Chicago)18
65. Hertl (San Jose)15

Reklama