Hlavní obsah

Změny v NHL: Colorado si pojistilo služby obránce Makara šestiletým kontraktem

Denver
Aktualizováno

Kanadský hokejový obránce Cale Makar podepsal nový šestiletý kontrakt v NHL s Coloradem na 54 milionů dolarů. Dvaadvacetiletá čtyřka draftu a držitel Calder Trophy pro nejlepšího nováčka z loňska se mohl ve středu po konci tříleté nováčkovské smlouvy stát chráněným volným hráčem.

Foto: @CompleteHkyNews, Twitter

Ilustrační foto.

Článek

Makar si v uplynulé sezoně připsal ve 44 zápasech NHL 44 bodů za osm branek a 36 asistencí. V 10 duelech play off měl také průměr jednoho bodu na zápas, když skóroval dvakrát a přidal osm přihrávek. Byl vybrán do prvního All Star týmu sezony.

"Nemůžu být více nadšený, když vím, že bude Denver nadále mým domovem minimálně příštích šest let. Budu dělat, co je v mých silách, abych získali Stanleyův pohár pro nejlepší fanoušky v NHL," řekl Makar, který byl kandidátem na zisk Norris Trophy pro nejlepšího obránce NHL a skončil v hlasování Asociace profesionálních hokejových novinářů druhý za Adamem Foxem z New York Rangers.

V dresu Avalanche debutoval na konci sezony 2018/19 po ročníku strávením na University of Massachusetts v NCAA. Stihl 10 utkání play off, v nichž vstřelil gól a u pěti asistoval. V ročníku 2019/20 v základní části zaznamenal v 57 duelech 50 bodů (12+38). V 15 bojích o Stanley Cup si připsal 15 bodů (4+11).

Arizona draftovala syna klubové legendy Doana

Čtyři roky poté, co hokejový útočník Shane Doan ukončil v dresu Arizony kariéru v NHL, draftovali Coyotes jeho nejstaršího syna Joshe. Nadějného útočníka si americký klub vybral v dnešním druhém kole jako 37. v celkovém pořadí.

Shane Doan byl dvě dekády tváří klubu, v němž po konci kariéry v roce 2017 působí jako šéf hokejového vývoje. Dres dvojnásobného kanadského mistra světa s jeho číslem 19 nyní visí u stropu haly Coyotes.

Devatenáctiletý Joshn Doan hrál v minulé sezoně za Chicago Steel v americké juniorské soutěži USHL a v 53 zápasech nasbíral 70 bodů za 31 gólů a 39 asistencí.

Útočník Reinhart se stěhuje na Floridu

Hokejový útočník Sam Reinhart opouští Buffalo a bude hrát za Floridu, která jej získala výměnou za brankáře Devona Leviho a výběr v prvním kole draftu v příštím roce. Pětadvacetiletý nejproduktivnější hráč i nejlepší střele Sabres z minulé sezony, jehož si vybrali v roce 2014 jako dvojku draftu, se může stát ve středu po skončení roční smlouvy na 5,2 milionu dolarů chráněným volným hráčem.

Kanaďan Reinhart si v uplynulé sezoně připsal v 54 zápasech 40 bodů za 25 branek a 15 asistencí. S 28 zápornými body byl čtvrtým nejhorším hráčem soutěže v bilanci plus/minus. Mistr světa z roku 2016 z Ruska a majitel stříbra z předloňského šampionátu na Slovensku odehrál v NHL 454 utkání a nasbíral 295 bodů (134+161). Na první start v play off čeká.

Devatenáctiletého Leviho, který působí na Northeastern University v NCAA, si Florida vybrala loni v sedmém kole draftu a 212. místě. Na přelomu roku pomohl kanadskému týmu do 20 let k zisku stříbra na MS v Edmontonu. Byl zvolen nejlepším brankářem turnaje a dostal se do All Star týmu poté, co ovládl statistiky s průměrem 0,75 obdržené branky na zápas i úspěšností zákroků 96,4 procenta.

Reklama

Související témata: