Hlavní obsah

Změny ve vedení Coyotes. Arizona má prvního latinskoamerického prezidenta v NHL

Praha

Vedení hokejového týmu z Arizony doznalo personálních změn. Novým prezidentem a výkonným ředitelem klubu se stal Xavier Gutierrez, který je tak v NHL vůbec prvním mužem z Latinské Ameriky na těchto pozicích. Coyotes o jeho jmenování informovali na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Sport.cz

Novým prezidentem a výkonným ředitelem klubu Arizona Coyotes byl jmenován Xavier Gutierrez

Článek

„Je to historický den pro Coyotes i celou NHL. Znám Xaviera více než deset let, je to manažer s více než dvacetiletou zkušeností v oblasti podnikání a investic. Sdílíme stejný přístup k byznysu," prohlásil majitel klubu Alex Meruelo.

„Díky jeho intelektu, vůdčím schopnostem a strategickému uvažování se pro nás stal jasnou volbou Mám maximální důvěru v to, že může pomoci Coyotes stát se světovou organizací na ledě i mimo něj," uvedl 56letý miliardář.

Gutierrez vystřídal ve funkcích Ahrona Cohena, který byl v květnu odvolán. „Chceme vybudovat dlouhodobě finančně stabilní a prosperující organizaci. Naším cílem je získat Stanleyův pohár," řekl nový prezident klubu, jenž v minulosti působil na manažerských pozicích v investiční společnosti Clearlake Capital a v Meruelo Group.

Reklama

Související témata: