Hlavní obsah

Zoufalých 15 sekund gólmana Tampy. Mizerná rozehrávka za brankou ho stála dva góly

Tampa

Možná by si měl vzít příklad z třineckého brankáře Šimona Hrubce, který ve středečním extraligovém duelu se Zlínem asistoval u gólu Martina Růžičky. Brankář Tampy Bay Ben Bishop si v čtvrtečním utkání zámořské NHL proti Calgary také připsal gólovou přihrávku, jenže k překvapení všech domácích fanoušků namazal na gól svému soupeři. Rozehrávky za brankou zřejmě nejsou silnou stránkou sedmadvacetiletého Američana, za dalších 15 sekund totiž Bishop inkasoval podruhé a Tampa měla po nadějích.

Foto: Kim Klement, Reuters

Brankář Tampy Bay Lightning Ben Bishop (30) vyrobil v domácím duelu proti Calgary dvě hrubky v rozehrávce, které soupeř potrestal.

Článek

Nebyl to jeho večer. Ještě za bezbrankového stavu v polovině první třetiny totiž Bishop posadil soupeře na koně svou nepřesností v rozehrávce za brankou Blesků. Pas amerického brankáře přečetl v čase 10:20 Mike Cammalleri, který pohodlně skóroval do opuštěné klece.

Calgary se po dalších 15 vteřinách hry dočkalo i druhého gólu. Také této brance předcházela Bishopova nejistá rozehrávka - kotouč poslal vzduchem po mantinelu, kde jej zachytil Christopher Breen a po jeho střele se prosadil dorážející Kevin Westgarth.

„U prvního gólu jsem chtěl rozehrát na J.T. Browna, ale Cammalleri můj úmysl dobře přečetl. To se prostě stává, nedělal bych z toho žádnou vědu," tvrdil po zápase Bishop. Tampa se sice v druhé třetině zásluhou Ondřeje Paláta znovu dostala do hry a snížila na 1:2, ale dvě laciné branky nahlodaly domácím sebevědomí a Blesky nakonec podlehly Calgary 1:4.

Hosté přiznali, že je dva slepené góly v první třetině hodně nakoply. „Bylo to něco ohromného, dát dvě branky za 15 sekund. Když jsme získali takové vedení, hned se nám hrálo o poznání klidněji," řekl střelec druhého gólu Calgary Kevin Westgarth.

Reklama

Související témata: