Hlavní obsah

Žralok Hertl musí na operaci s kolenem a téměř jistě přijde o olympiádu v Soči

Aktualizováno

Nejhorší obavy se každým dnem čím dál více naplňují. Talentovaný hokejista Tomáš Hertl, který nedohrál čtvrteční zápas NHL na ledě Los Angeles, musí se zraněným kolenem příští týden na operaci. Šance, že si zahraje na olympijském turnaji v Soči je tak velice mizivá. Dvacetiletý útočník San Jose bude mimo hru minimálně měsíc, přesná délka jeho absence bude jasná až po samotném zákroku.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Tomáš Hertl v posledních dnech nemá žádný důvod slavit.

Článek

Hertl se zranil v první třetině čtvrtečního duelu a po zákroku kapitána Los Angeles Dustina Browna už zápas nedohrál. Od té doby se v sestavě Žraloků neobjevil. Brown inkasoval trest na pět minut a do konce zápasu.

Generální manažer San Jose Doug Wilson v pondělí novinářům řekl, že se Hertl musí podrobit operaci. Tu by měla česká kometa absolvovat příští týden.

"Ještě přesně nevíme, co Tomášovi je, více odhalí až magnetická rezonance. Po operaci bude jasné, za jak dlouho se vrátí na led," uvedl Wilson pro deník Mercury News.

Naplňují se tak nejhorší obavy, podle kterých Hertlovi hrozí předčasný konec sezóny. Takřka jistá je jeho neúčast na únorové olympiádě v ruském Soči. Reprezentační kouč Alois Hadamczik musí složení týmu oznámit nejpozději 7. ledna a je jasné, že do té doby se Hertl neuzdraví.

Dvacetiletý hokejista přitom prožíval snovou premiérovou sezónu v NHL. Za oceánem vstřelil už 15 gólů, k nim přidal 10 přihrávek a ještě před týdnem byl hlavním kandidátem na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka soutěže.

Reklama

Související témata: