Hlavní obsah

Zub na střídačce, tvář zalitá krví. Pohaslou hvězdu šel bránit Klapka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled ten zákrok nevypadal nějak hrůzostrašně, ale následky byly horší. Útočník Calgary Jonathan Huberdeau musel v NHL předčasně do kabin, když u mantinelu dohrál Jacka Roslovica z Columbusu. Na pomoc před hněvem hráčů Blue Jackets pak svému spoluhráči z Flames upaloval Adam Klapka.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Zápas mezi Columbusem Blue Jackets a Calgary Flames byl plný strkanic a tvrdých zákroků

Článek

Kanadský hokejista za stavu 2:3 trefil zezadu soupeře, který hlavou narazil do plexiskla a hned se poroučel k ledu. Po Huberdeauovi okamžitě vystartoval Boone Jenner, kterého šel umravňovat dvoumetrový Klapka, jemuž zase skočil na záda obránce Columbusu Erik Gudbranson. Český nováček si ním v klinči vyměnil pár ostřejších slov a mezitím zkrvavený Roslovic zamířil do kabin. V následné pětiminutové přesilovce přidali hosté čtvrtý gól a Calgary nakonec prohrálo 2:5.

„Prostě jsme hráli dál a konečně jsme se nenechali vykolejit,“ cenil si kouč Blue Jackets Pascal Vincent. „Působili jsme sebevědomě a vzájemně se podporovali.“

Chvíli před Roslovicovým zraněním přitom Columbus kuriózně ztratil Adama Boqvista, kterého na střídačce zasáhl letící puk. „Viděl jsem na zemi zub a spoustu krve. Možná tam těch zubů bylo víc, ale já viděl jen jeden,“ tvrdil kouč, který ale žádné další informace o stavu zraněných hráčů nepřipojil.

„Podivně jsme přišli o Boqvista a pak o Roslovica kvůli faulu. Pokud se vám ale naskytne šance, musíte ji využít,“ tvrdil obránce Blue Jackets Damon Severson.

Huberdeaův trest ještě přiživil rozčarování, jaké angažmá třicetiletého hráče Calgary přináší. Flames získali trojku draftu 2011 z Floridy výměnou za Matthew Tkachuka a podepsali s ní dlouhodobý kontrakt. Huberdeau měl v sezoně 2021-22 za Panthers 115 bodů (30+85), jenže v Kanadě jeho produkce v minulém ročníku spadla na 55 (15+40) a letos je na tom ještě hůř. Po 47 utkáních má bilanci 6+20 a v klubové produktivitě je až osmý, když před ním jsou i obránci Weegar a Andersson.

Klapka, který šel Huberdeaua bránit, odehrál během svého třetího zápasu v NHL během 14 střídání 9:21 minuty, dosud nejvíc v Calgary.

Reklama