Hlavní obsah

Nikoho jsem neškrtil, Galvas chtěl jít za programem, řekl Pešán. Trápí ho zkušení borci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radost má z talentovaných mladíků, otrávený je však už kouč hokejového Liberce Filip Pešán z produktivity zkušených borců. Na těsné výhře nad Kladnem 3:2 se dvěma góly podíleli talentovaní obránci Jakub Dvořák (18) a Tomáš Galvas (17), který Bílé Tygry nově posílil z Olomouce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. Rytíři Kladno 3:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Jak těžké bylo Tomáše Galvase přesvědčit, aby odešel z Olomouce a podepsal smlouvu s Libercem?

Výhodou bylo, že Tomáš chtěl jít za programem a za šancí hrát dobré minuty. Dohodli jsme se a šlo jen o to, zda je ten krok schopen udělat. Jsem rád, že ho učinil. Tomáš je velmi kreativní mladý obránce, který se nebojí hrát. Má před sebou velkou budoucnost, což jsme všichni viděli. Doufám, že mu také pomůžeme k tomu, aby opravdu prorazil do velkého hokeje. Pracuje tvrdě v tréninku a myslím si, že program, který mu nabízíme, je hlavní důvod, proč se objevil v Liberci.

Setkal jste se už s nějakou negativní reakcí Olomouce, která ztratila hráče s velkým potenciálem?

Reakce z Olomouce nedorazila, na druhou stranu, tohle není úplně můj byznys. Nikoho bych nekradl a nikoho jsem neškrtil, aby k nám šel. Jsem rád, že se takhle Tomáš rozhodl. Olomouc má určitě velký vliv na stavu, v jakém Tomáš je. Pracovali s ním doteď velmi dobře. Své díky musí Tomáš poslat i do Olomouce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Kladno, Rychlovský se neúspěšně pokusil o michiganaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Kdy jste se rozhodli Tomáše angažovat?

Nejsem si úplně jistý, ale vím, že jsem mapoval mladé beky a věděl, že se Tomáš dohaduje na smlouvě v Olomouci. Věděl jsem, že když se na ní nedohodne, budu určitě chtít, aby skončil v Liberci. Šlo o jedno ze jmen, na kterém jsem pracoval. Proto jsem rád, že tu zůstal i Kuba Dvořák, a proti Kladnu jsme viděli i Ryana Petrovického, dalšího nadějného mladého beka. Ač jsem to původně nečekal, nakonec se sestavou prohnali už všichni.

Je to tak, že ideálně chcete mít mezi sedmi beky alespoň dva tři mladé?

Ano, chtěli bychom. Samozřejmě v nejbližší době se vrátí Vojta Budík, po něm i Ronnie Knot, trochu přetlak tam bude. Nesmím zapomenout ani na Adama Krále, který také do pár zápasů naskočil a hrál velmi dobře. Kluci mezi sebou budou soutěžit o místo v sestavě a nikde není psáno, že někdo ze zkušených beků nemůže být na tribuně, protože mladí budou lepší.

Výkony mladých hráčů vás zatím těší, ne?

Tohle běží dobře, jde o dobrý obrázek kluků, jak se k tomu postavili. Ale musí přidat zbytek týmu, hlavně speciální formace, ať už přesilovka, nebo oslabení. Tam potřebujeme pomoc, protože tihle mladí hráči nebudou rozhodovat zápasy věčně.

Hodně vás přesilovky trápí?

Samozřejmě, že to ještě zkusíme trochu přeskládat a udělat asi osmnáctou variantu od začátku sezony. Ale nejde jen o naši přesilovku, řešíme i oslabení, které je taky jedno z nejhorších v lize. S hokejem, který chceme hrát, musíme v přesilových hrách a v oslabeních uhrát nějaké góly pro i proti, jinak utkání budou vypadat stejně jako poslední.

Body zatím nedělají zkušení borci jako Bulíř s Birnerem.

Kluci vědí, že nám zrovna nepomáhají ve velkých minutách, které odehrávají. Trápí je to asi podobně jako mě. Bavíme se o tom denně. Teď už ale začínám být otrávený a nepříjemný. Doufám, že je to zdravě nabudí. Nemůžu čekat donekonečna, pak budu muset udělat v sestavách změny a může se to dotknout i jich.

Reklama

  1 : 1 Česko - Slovensko 1 : 1 21. min Živě
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.