Hlavní obsah

Hadamczik brání Havláta. Nemá za úkol zjišťovat, co měli hráči k obědu, míní šéf svazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový útočník Bostonu Jakub Lauko rozpoutal v průběhu mistrovství světa velké debaty. Při zranění klíčových hráčů se na Twitteru sám přihlásil o nominaci a poté si v rozhovoru pro Deník Sport postěžoval, že s ním generální manažer reprezentace Martin Havlát vůbec nekomunikoval. Šéf Českého hokeje Alois Hadamczik v pořadu PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz ale Havláta bránil.

S Havlátem souhlasím, nemusí obvolávat všechny, tvrdí šéf Českého hokeje HadamczikVideo: Sport.cz

 
Článek

Generální manažer v rozhovoru po příletu ze šampionátu prohlásil, že není jeho práce komunikovat se všemi hráči v zámoří. „Musím s ním souhlasit. Neznamená, že každý hráč, který hraje v zámoří, je lepší než hokejisté v Evropě. To dokazuje třeba Roman Červenka," tvrdil Hadamczik.

„Trenér má přehled, kdo venku hraje. Dostává přehled od generálního manažera. Kari Jalonen udělal seznam, s kým má Martin Havlát mluvit. Je jasné, že když s hráčem před šampionátem nemluví, nemá o něj zájem. To je právo kouče," pokračoval prezident svazu.

Ve studiu však kontroval redaktor Sport.cz Robert Sára. „Generální manažer jim nemusí nic slibovat, obzvlášť hráčům, kteří jsou na hraně jako Jakub Lauko. Ale prohodit s nimi během sezony pár slov, zeptat se, jak se mají a vzbudit v nich zájem reprezentovat, to by se určitě mělo dát stihnout," říkal novinář.

Podle Hadamczika však nic takového zatím u národního týmu nikdy neplatilo. „To by musela být novinka, kterou zavedeme. Když se zeptáte legend jako Martin Straka, Martin Ručinský, Jiří Šlégr, Jaromír Jágr, těm nemusel nikdo volat. Prostě dostali pozvánku," vysvětloval a vyvolal reakci šéfredaktora Sport.cz Martina Kézra. „To je jiná doba," upozorňoval.

PŘÍKLEP EXTRA: s šéfem Českého hokeje Aloisem HadamczikemVideo: Sport.cz

„Já vás kluci chápu. Ale ti hráči musí upozornit výkonem. Máme jim volat, protože trenér o ně stojí, ne zjišťovat, jak se mají a co měli k obědu," tvrdil Hadamczik. „Názor Laukovi neberu. Ale kouč o něj neměl zájem. To neznamená, že v příští sezoně nepřidá na výkonnosti a nedostane se na MS do Prahy," pokračoval prezident Českého hokeje.

Moderátor Honza Homolka se Hadamczika ptal na situaci ohledně Marka Židlického, který do sezony vstupoval jako druhý z generálních manažerů, jenž by měl mít na starost hráče z Evropy, ale od národního týmu se vypařil. „Nejprve také sledoval hráče a dával tipy. Pak mi sdělil, že se bude starat o dvacítku a že u národního týmu už je dost trenérů," vysvětlil Hadamczik.

Židlického ale chválil. „Má výborný pohled na hráče. Už je trochu v roli trenéra, v Americe vychovává syna. A měl velkou zásluhu na hře obránců na mistrovství světa dvacítek. Viděl jsem tam jeho styl," mínil šéf svazu.

Reklama