Hlavní obsah

Bitka gólmanů! Český talent v zámoří složil soupeře na led

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To byla divočina! Přesně 150 udělených trestných minut a rvačka brankářů s českou účastí k tomu. Souboj třetí nejvyšší zámořské soutěže ECHL mezi Allenem a Utahem nabídl pořádnou dávku emocí. Ta vyvrcholila po závěrečné siréně, po níž se český gólman Lukáš Pařík vydal na druhou stranu kluziště a vyzval k bitce oponenta Chase Perryho.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový gólman Lukáš Pařík, který chytal třeba za reprezentační dvacítku, se v zámoří popral.

Článek

Příliš přesných ran si oba gólmani nerozdali. Duel nakonec vyzněl lépe pro 21letého Čecha v barvách Utahu. Pařík sice soupeře neknockoutoval, ale povalil ho na záda a nadšeně hecoval publikum. Bitky brankářů se totiž ani v zámoří často nevidí. A bývalý mládežnický reprezentant si moment pořádně užil.

Také proto, že v samotném utkání moc důvodů k radosti neměl. Domácí Utah totiž během čtyř dnů schytal od Allenu porážky 1:4, 2:6 a naposledy debakl 1:8. Pařík po pěti inkasovaných brankách střídal, na led se ale vrátil.

Hromadná potyčka se totiž strhla už tři minuty před koncem a zapojil se do ní i náhradní gólman Metcalf. Byl vyloučen do konce zápasu a na scénu musel zpátky Pařík. Frustrace na hráčích Utahu byla znatelná. Celkem posbírali 96 trestných minut! Soupeř pak 54. Alespoň malou radost si však domácí fanoušci užili při Paříkově triumfu v nezvyklé šarvátce.

Odchovanec Letňan má letos sice podepsanou smlouvu v Colorado Eagles v AHL, ale tam si ještě nezachytal. Nastupuje ještě o soutěž níž. Za Utah Grizzlies odchytal 12 zápasů s úspěšností zákroků rovných 90 procent. Celek z West Valley City okupuje až 11. pozici Západní konference a na postup do play off aktuálně ztrácí tři body.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko