Hlavní obsah

Brankář Francouz se po 15 měsících představil v soutěžním zápase, chytal v AHL

Český hokejový brankář Pavel Francouz se po 15 měsících dočkal vystoupení v soutěžním zápase. Po vynechané celé minulé sezoně kvůli operaci kyčlí a zranění kotníku z přípravy před tímto ročníkem nastoupil v pátečním utkání nižší AHL za Colorado Eagles. Farmářský tým celku Colorado Avalanche podlehl doma Tucsonu 1:4 a Francouz inkasoval z 18 střel tři branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejový brankář Pavel Francouz se po 15 měsících dočkal vystoupení v soutěžním zápase.

Článek

Naposledy chytal Francouz v NHL 30. srpna loňského roku ve čtvrtém zápase 2. kola play off na ledě Dallasu při porážce 4:5. Od té doby chyběl kvůli zranění a potom se podrobil operaci obou kyčlí a vrátil se až v přípravě na tuto sezonu.

V té odchytal nejdříve 28. října polovinu utkání na ledě Vegas a při porážce 3:4 inkasoval dvě branky z 16 střel. O šest dní později při domácí prohře opět s Golden Knights 4:7 stihl do svého zranění také polovinu zápasu a obdržel dva góly z 20 střel.

Francouz má ještě na do konce tohoto ročníku platný dvouletý kontrakt celkem na čtyři miliony dolarů. Bývalý hráč Plzně, Litvínova a Čeljabinsku v NHL odchytal 36 zápasů s průměrem 2,40 branky na zápas, s úspěšností zákroků 92,3 procenta a jednou udržel čisté konto. V šesti duelech play off má průměr 3,23 gólu na utkání, úspěšnost 89,2 procenta a vychytal jednu nulu.

Jedinou branku Eagles vstřelil český útočník Martin Kaut, který se na farmu vrátil před týdnem z týmu Avalanche. V NHL v této sezoně dostal příležitost v šesti duelech a nebodoval.

Reklama

Související témata: