Hlavní obsah

Bříza vzdal boj o Králův trůn na hokejovém svazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nakonec jen pět kandidátů bude tuto sobotu usilovat o funkci prezidenta Českého hokeje po Tomáši Královi. Do volby nepůjde viceprezident Mezinárodní hokejové federace a viceprezident ČSLH Petr Bříza.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Bříza

Článek

Bříza již předem avizoval, že se o post šéfa svazu nechce ucházet, když jej však do voleb nominovalo několik subjektů z hokejového hnutí (mj. druholigová Opava), vzal si pár dní na rozmyšlenou, zda své stanovisko přeci jen nepřehodnotí.

Názor ale nezměnil.

„Od roku 2020 jsem byl v roli viceprezidenta ČSLH pověřen oblastí výkonnostního hokeje v ČR. Tato pozice mně dala možnost poznat český hokej i z druhé strany než jen z pozice nejsilnějších klubů a dala mně příležitost učit se mu porozumět v komplexním pohledu.

Velmi si vážím všech, kteří pomáhají rozvoji hokeje na krajských úrovních, v menších a středních klubech či v klubech druhé ligy. Ti všichni jsou zásadně důležitým základem pro budoucí fungování celého systému ledního hokeje v ČR," uvedl Bříza v tiskovém prohlášení.

Pozice viceprezidenta ČSLH není jedinou jeho funkcí. V říjnu loňského roku byl zvolen senior viceprezidentem IIHF, navíc šéfem organizačního výboru MS 2024 konaného v Praze a Ostravě. Proto cítil, že by nebylo vhodné ještě kandidovat na šéfa domácího svazu.

„Silně cítím svůj závazek vůči všem členům IIHF vykonávat tuto funkci s plnou odpovědností a nasazením. V souvislosti s domácím šampionátem si zase přeji dosáhnout pro Český hokej podobných ekonomických výsledků jako při mistrovství světa v roce 2015, které bylo absolutně nejúspěšnější v historii všech světových šampionátů," vysvětluje bývalý vynikající brankář.

„V nejisté době možných nových covidových pandemií i v době aktuální politické, společenské i hospodářské nejistoty je organizace úspěšného MS 2024 enormně složitou výzvou," dodává 57letý Bříza.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Bříza.

V sobotu 18. června se tak o šéfování svazu bude ucházet jen pět kandidátů - Otakar Černý, Alois Hadamczik, Dominik Hašek, Bedřich Ščerban a Jiří Šlégr.

„Jsem připraven pomáhat nově zvolenému prezidentovi z pozice viceprezidenta ČSLH a věřím, že Český hokej bude v příštích dvou letech jednotný a silný," uzavřel Bříza.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko