Hlavní obsah

Děsivá scéna, tohle nebyl akční film! Rolbu zachvátily plameny, duchapřítomný řidič je za hrdinu

Rochester/Praha

Kdo zrovna ve středu večer dorazil do hokejového komplexu v Rochesteru v americkém státě New York, mohl si myslet, že na ledě se právě natáčí scéna pro akční film. Jenže nic takového! Při rutinním čištění ledu z ničeho nic vzplála rolba, což mohlo mít tragické následky. Naštěstí se ale rolbař Jordan Curtis zachoval duchapřítomně...

Foto: Sport.cz

Hořící rolba na stadionu v americkém Rochesteru.

Článek

Za mantinely postávali rodiče se svými dětmi, které se chystaly na začátek tréninku. Čekalo se jen, až rolba upraví ledovou plochu. K tréninku ale nakonec vůbec nedošlo...

Vše se semlelo během pár vteřin. Že se strojem není něco v pořádku, naznačoval už červený pás, který za sebou zanechával. O chvilku později se začalo kouřit z motoru, načež rolba vzplála a zachvátily ji plameny.

Podle následného zjištění se poškodila hadice, z níž na led začala vytékat hydraulická kapalina a následně vzplanula.

Přestože by leckterý člověk zrovna v hořící rolbě mohl propadnout panice, její řidič Jordan Curtis se zachoval naprosto ukázkově. Namísto útěku z ledu odvezl rolbu do útrob stadionu, aby nebyly ohroženy děti.

Stroj následně uhasil, takže přivolaní hasiči ho už museli jen dostat ven ze stadionu. Právě zejména Curtisovou zásluhou se tak nikomu, včetně jeho samotného, nic nestalo.

Reklama

Související témata: