Hlavní obsah

Dva čeští reprezentanti podepsali smlouvu ve Finsku

Aktualizováno

Hokejový obránce Michal Moravčík a útočník Jiří Smejkal budou hrát v příští sezoně za Tapparu Tampere. Dvojice českých reprezentantů tak doplní brankáře Dominika Hrachovinu, jehož návrat finský klub potvrdil již v minulých dnech. Moravčík i Smejkal podepsali podle oficiálního webu Tappary roční smlouvy.

Foto: tappara.fi

Hokejový obránce Michal Moravčík a útočník Jiří Smejkal budou hrát v příští sezoně za Tapparu Tampere.

Článek

Pětadvacetiletý Moravčík hrál naposledy za Litvínov, kterému výrazně pomohl k udržení v extralize. Sezonu začal účastník dvou světových šampionátů v Plzni. Rodáka z Klatov čeká druhé zahraniční angažmá: v sezoně 2018/19 se neúspěšně snažil prosadit v NHL, smlouvu s Montrealem předčasně ukončil.

Také o dva roky mladší Smejkal působil v zámoří, v letech 2014 až 2016 hrál v juniorské WHL. Následně se vrátil do Evropy, krátce hrál za Záhřeb v KHL a poté přestoupil do Sparty. Loni v listopadu poprvé nastoupil za seniorskou reprezentaci.

"Chtěl jsem se zase o krok posunout a finská liga je podle mě nejlepší volbou. Přišla pravá chvíle na změnu, beru to jako velkou šanci. Měl jsem víc nabídek, ale Tappara je top klub, má nejvyšší ambice, je to podobné jako ve Spartě. Jsem rád, že jsme se domluvili," řekl Smejkal v tiskové zprávě společnosti Sport Invest, která jej zastupuje.

Společně s Hrachovinou, Moravčíkem a Smejkalem figuruje na soupisce Tappary i šestnáctiletý obránce Tomáš Hamara. V minulé sezoně oblékal dres finského klubu rovněž bek Adam Polášek.

Reklama