Hlavní obsah

Gretzky se ZOH s Kanadou nezúčastní, raději bude odpočívat

PHOENIX

Wayne Gretzky neplánuje, že by na olympijských hrách 2010 ve Vancouveru působil v nějaké hlavní roli u kanadského hokejového týmu. Neuchází se podle svých slov o post trenéra, ani generálního manažera. Současný kouč Phoenixu v kanadsko-americké NHL prý dá raději přednost odpočinku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Gretzky

Článek

"Už ani nevím, pokolikáté to opakuji. Nejsem však mezi kandidáty a ani neplánuju mezi nimi být," řekl zámořským novinářům Gretzky. Z pozice výkonného ředitele přitom vedl Kanadu na předchozích dvou olympiádách, přičemž v Salt Lake City 2002 získal tým zlato, o čtyři roky později v Turíně však na medaili nedosáhl.

"Ten čas s týmem Kanady jsem si užil a byla to pro mě pocta. Myslím, že je privilegium být jeho součástí a já to miloval. Ale cítil jsem, že odejít a nechat prostor někomu dalšímu pro nový start ve Vancouveru bude pro Kanadu to nejlepší," uvedl Gretzky v ohlédnutí za posledním neúspěchem.

V úvahu prý nepřichází ani možnost, že by tým vedl z trenérské lavičky, přestože od sezóny 2005/06 je koučem Coyotes. "Je hodně skvělých kandidátů. Od Alaina Vigneaulta přes Mika Keenana, Kena Hitchcocka, Clauda Juliena, Guye Carbonneaua, Lindyho Ruffa až po samozřejmě Mika Babcocka. Je spousta kvalitních trenérů, z nichž je možné vybírat, a já jsem si jistý, že vyberou správně," prohlásil Gretzky.

Největší postava hokejové historie dokonce prý ani neplánuje odcestovat do Vancouveru a zápasy kanadských hokejistů sledovat osobně. "To ne. Myslím, že ten čas využiju raději k odpočinku," nastínil bývalý skvělý útočník.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán