Hlavní obsah

Hokejisté Sparty se na druhý pokus vrátí na tradiční Spenglerův pohár

Po jedenácti letech se hokejisté Sparty představí na tradiční akci. Plán pro dny před Silvestrem mají jasný. Zahrají si na Spenglerově poháru, který začne v neděli v Davosu. Jejich soupeři ve skupině budou výběr kantonu Bern a domácí Davos. Vítěz 94. ročníku bude znám jako obvykle v poslední den roku.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Sparty Alexander Salák, Ondřej Mikliš ze Sparty a Radek Smoleňák z Hradce Králové. Ilustrační foto.

Článek

Sparťané se měli ve Vaillant Areně představit už loni, kvůli pandemii koronaviru byl však turnaj zrušen a nehrál se poprvé od roku 1956, kdy byly důvodem finanční problémy. Od prvního ročníku konaného v roce 1923 se turnaj neuskutečnil už jen v letech 1939, 1940 a 1949.

S problémy se museli pořadatelé vypořádat i letos. V ohrožení byla jednu dobu i účast Pražanů kvůli povinné karanténě. Ze hry nakonec vypadly na poslední chvíli jiné dva týmy: Kanada a švýcarský celek Ambri-Piotta.

Duelem s Kanadou měli sparťané původně do turnaje vstoupit, nakonec bude v neděli od 20:15 jejich soupeřem tým složený z hráčů SC Bern, Bielu a SCL Tigers Langnau. Druhým náhradníkem se stali hokejisté Slovanu Bratislava.

Podle výsledku úvodního zápasu odehrají Pražané druhý duel s Davosem buď hned v pondělí, nebo až v úterý. Více času na odpočinek bude mít po prvním vystoupení vítězný celek, začínat se bude rovněž ve 20:15.

Ve druhé skupině se vedle Slovanu představí finská KalPa a švédská Frölunda, již čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů. Vítězové skupin postoupí přímo do semifinále (čtvrtek 30. prosince), druhé týmy se třetími křížem mezi oběma skupinami se den předtím utkají o zbývající semifinálová místa.

Sparta prestižní podnik z dvaceti účastí dvakrát vyhrála (1962 a 1963). Český hokej v posledních dvou odehraných ročnících zastupoval Třinec, který předloni postoupil do finále. Právě s Oceláři se Sparta utká v generálce na turnaj ve čtvrtek v extralize.

Reklama

Související témata: