Hlavní obsah

Hokejisté Švýcarska mají v nominaci do Příbrami tři nováčky

Bern

Tři nováčky zařadil do nominace na úvodní duely Euro Hockey Challenge v Příbrami proti České republice trenér hokejistů Švýcarska Patrick Fischer. První straty v reprezentaci si mohou připsat brankář Joren Van Pottelberghe z Davosu i obránci Tobias Geisser z Zugu a Miro Zryd z Langnau.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Fischerův tým začne s přípravou až v pondělí v Klotenu a kádr tvoří 20 hráčů. Je mezi nimi řada hokejistů bez větších zkušeností v národním týmu a jen šestice se už v minulosti představila na velké mezinárodní akci. Mezi nimi má nejvíce zkušeností útočník Reto Suri z Zugu, který je vicemistrem světa z roku 2013 a byl i na dalších třech světových šampionátech i na olympijských hrách v Soči v roce 2014.

Pod pěti kruhy v únoru v Pchjongčchangu hráli ze současného týmu jen forvard Enzo Corvi z Davosu a obránce Romain Loeffel ze Ženevy, jenž má na kontě i dva starty na světových šampionátech. Po jednom mistrovství světa odehráli bek Joël Genazzi z Lausanne a útočníci Samuel Walser z Davosu a Lino Martschini z Zugu.

"V prvním týdnu přípravy dáme prostor třem nováčkům a také dalším hráčům, kteří budou mít šanci se ukázat v boji o mistrovství světa. Náš kapitán Raphael Diaz se připojí až v dalším týdnu," uvedl Fischer na oficiálních stránkách švýcarské asociace.

Počítat nemůže s útočníkem Andresaem Ambühlem, který se rozhodl po náročné olympijské sezoně pro odpočinek. Čtyřiatřicetiletý vicemistr světa z roku 2013 přeruší sérii 14 účastí na světových šampionátech za sebou. Stejně starý brankář Tobias Stephan z Zugu a obránce Félicien Du Bois z Davosu se rozhodli ukončit reprezentační kariéru.

Švýcaři budou hrát proti Česku v Příbrami ve středu 4. dubna od 17:00 a o den později ve stejném čase. V dalších týdnech je čekají dvojzápasy EHCh doma s Běloruskem a pak s Norskem, nakonec se představí v Lotyšsku. Na šampionátu v Kodani budou jedním ze soupeřů českého týmu v základní skupině A v Kodani.

Nominace hokejistů Švýcarska na duely Euro Hockey Challenge s Českou republikou v Příbrami (4. a 5. dubna):
Brankáři:
Gilles Senn
Joren Van Pottelberghe (oba Davos)
obránci:
Lukas Frick
Joël Genazzi (oba Lausanne)
Tobias Geisser (Zug)
Romain Loeffel (Ženeva)
Claude-Curdin Paschoud (Davos)
Miro Zryd (Langnau)
útočníci:
Enzo Corvi
Dario Simion
Samuel Walser (všichni Davos)
Dominic Lammer
Lino Martschini
Reto Suri (všichni Zug)
Damien Riat
Jeremy Wick (oba Ženeva)
Sven Ryser
Jöel Vermin (oba Lausanne)
Matthias Rossi (Fribourg-Gottéron)
Yannick-Lennart Albrecht (Langnau)

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán