Hlavní obsah

Hokejový tým se nemůže zúčastnit turnaje IIHF kvůli problémům s vízy pro ruské hráče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to pár dní, co se Dominik Hašek snažil, aby ruským hráčům působícím v klubech NHL, které v Praze odehrály zahajovací zápasy nejvyšší zámořské ligy, nebyla udělena víza pro vstup do České republiky. Jeho boj byl ale neúspěšný. Ze situace, do které se dostali ruští a běloruští hráči jednoho kazašského klubu, by tedy měl nejspíš radost.

Hokej - ilustrační foto.

Článek

Kazašský hokejový klub HK Saryarka Karaganda musel odstoupit z Kontinentálního poháru IIHF, jelikož problémy s vízy pro ruské a běloruské hráče a členy realizačního týmu jim podle dostupných informací zabránily cestovat do Velké Británie, kde se turnaj koná.

Klub, který v minulé sezoně skončil na turnaji druhý, měl zajištěn automatický postup do semifinále poháru, kde se měl od 18. do 20. listopadu utkat ve Walesu s hostitelským Cardiffem Devils, lotyšským týmem Zemgale Jelgava, francouzským Angers Ducs a slovinským Acroni Jesenice.

Mezinárodní hokejová federace však minulý týden potvrdila, že kazašský klub odstoupil. Situaci klubu poté objasnil kazašský hokejový web shaiba.kz. „Ukázalo se, že Rusové a Bělorusové v Saryarce měli problémy se získáním víz do Velké Británie. Tým Karagandy nebude moci hrát na turnaji pouze s kazašskými a lotyšskými hokejisty," uvádí.

Podle oficiálních stránek Saryarky by aktuálně v týmu mělo působit osm ruských a jeden běloruský hráč a dva běloruští trenéři.

Reklama

Související témata: