Hlavní obsah

Hvězdné války ve druhé lize. Měl odříct nabídku z extraligy, bude Varaďovým protitrumfem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se Václav Varaďa objevil na tréninku druholigového Tábora, způsobil pozdvižení v české hokejové veřejnosti. A další konkurenti zřejmě ucítili potřebu reagovat. Chomutov tak na konci února oznámil, že jeho novým sportovním manažerem se stává Martin Pešout, který ještě během této sezony byl koučem Komety. „Vzniklo to už někdy po Vánocích, kdy Venca Varaďa šel do Tábora, takže někteří lidé usoudili, že by bylo dobré vytáhnout nějaký protitrumf,“ prozrazuje Pešout v pořadu Příklep na Sport.cz.

Trenérské hvězdné války ve druhé hokejové lize. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Přestože během jednoho ročníku odešel z elitní české soutěže až do třetí nejvyšší, netají se respektem ke svému současnému zaměstnavateli. „Byl jsem ve spojení s týmovým vedením, které chomutovský hokej očistilo a snaží se ho vydrápat a musím říct, za ten týden, co tam jsem, tak hodně čistou a poctivou cestou nahoru," říká nový sportovní manažer Pirátů.

Chomutovskému klubu má pomoci do konce sezony, ale není vyloučeno ani pokračování spolupráce. „Smlouvu jsme uzavřeli ještě na další dva roky s tím, že tam je klauzule v případě, že bych dostal nabídku z extraligy, že můžu odejít," vysvětluje Pešout.

Příklep s hokejovým trenérem Martinem PešoutemVideo: Sport.cz

Celek z ústeckého kraje má ambice dojít co nejdál, ideálně rovnou postoupit do Chance ligy. Konkurence ve druhé lize je však velká. „Myslím, že to budou mít v play off hrozně těžké, protože play off druhé ligy je nesmírně náročné už tím, že jede nejdřív západní a východní větev, které se pak od semifinále propojí," uvádí novinář Martin Kézr.

Kdo je nejlepší hokejový trenér v současnosti? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Pořád jako největšího favorita play off druhé ligy cítím Znojmo, které je možná přece jenom trošku odskočené z hlediska kvality kádru, finančních možností a tak dále, takže určitě Chomutov je tým, který má ambice vrátit se do profesionálního hokeje, minimálně do první ligy, ale letošní play off bude pro něj velmi těžké," dodává šéfredaktor Sport.cz a sportovní sekce Práva.

Pešout zároveň vnímá další úskalí. „Bohužel k naší smůle jsme se domluvili až teď na březen, duben a já si myslím, že je to škoda, že jsme v lednu už měli udělat nějaké kroky, aby kádr byl širší, protože jdeme do play off s úzkým kádrem," mrzí rodáka ze Slaného.

Pokračuje Energie v nastoleném trendu kouče Pešouta? Bohužel ne. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

V novém angažmá mu však dělají velkou radost fanoušci, jejichž zájem je na poměry třetí nejvyšší soutěže obrovský. „Tři tisíce lidí na Ústí a 2800 na Letňany minulý týden, to někde v extralize, když odečtete permanentky, nepřijde," neskrývá obdiv.

Po prosincovém odvolání z Komety se spekulovalo, že o Pešouta stála Mladá Boleslav, to však 56letý kouč vyvrací. „S Boleslaví jsem žádné konkrétní jednání neměl, jen takový informativní rozhovor, takže nevím, jak to vzniklo," přiznává.

Kdy trenér sám pozná, že je čas skončit? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Možnost převzít extraligový tým však měl podle svých slov jinde. „Měl jsem ještě jednu nabídku okamžitě potom, kdy jsem skončil v Brně, ale nechtěl jsem ještě někam jít, potřeboval jsem si utřídit myšlenky kam směřovat, co dál a hlavně jsem chtěl začít od nuly až od další sezony," prozrazuje.

„Co si budeme povídat, vždycky dostanete nabídku tam, kde se nedaří a měl jsem z toho Brna hlavu trošku mimo, protože se mi to stalo v kariéře úplně poprvé, že jsem byl v průběhu sezony odvolaný," říká Martin Pešout v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz.

Více najdete ve videu, celý pořad si také můžete přehrát nejen jako video, ale také v podcastové verzi.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko