Hlavní obsah

Ať si sparťané říkají, co chtějí! Kouč Třince Varaďa se slovům brankáře Hudáčka musel smát

Dvakrát dokázali srovnat stav finálové série a hokejisté Sparty cítí, že psychická výhoda se před dnešním pátým pokračováním v Třinci nachází na jejich straně.

Sparta nás nepřekvapila. Ať si říkají, co chtějí, reaguje Václav Varaďa na slova brankáře HudáčkaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Cítíme, že v každém ze čtyř zápasů jsme byli lepší pohybově a přišlo mi, že máme i víc fyzických sil," míní útočník Jan Buchtele, jenž v sobotu zaznamenal svůj první bod ve finále a jeho gól se nakonec ukázal jako vítězný.

„Třinec je zaskočený, že jsme rychlejší, silnější a stíháme s nimi bruslit. Navíc máme větší ofenzivní sílu. Když budeme hrát bez chyb a zbytečných oslabení, máme lepší mužstvo. Navíc ještě máme hodně sil," přidává se Július Hudáček, který do branky Sparty poprvé naskočil v pátém čtvrtfinále proti Liberci a od té doby už do ní kolegu Machovského nepustil.

Když trenér Ocelářů Václav Varaďa jeho slova slyšel, jen se usmál. „Že jsme zaskočení? Ať si sparťani říkají, co chtějí. My chceme vyhrát v zápase. Potřebujeme ale hrát celých 60 minut, což se nám zatím nedařilo. Proto na hráče v tomto směru apelujeme," přiznal kouč.

Třinec zase bude spoléhat hlavně na propracovanou defenzivu. „Diváci budou naší výhodou, poženou nás za vítězstvím. My ale nesmíme bláznit a nesnažit se rozhodnout už v první minutě. A je třeba se zlepšit v útoku, tam předvádíme málo," ví obránce Milan Doudera.

„Třinec hraje stále to samé. Je jako CSKA Moskva," ušklíbl se Hudáček, jenž do Sparty zamířil na konci ledna po pěti sezonách strávených v KHL. „Zatímco my se dokážeme hře soupeře trošku přizpůsobit, Třinec to nedělá. Za stavu 0:0, 1:0, 0:1 hrají to stejné. Jenže my už víme, jak na ně," poukazuje Hudáček na pět vstřelených gólů v posledním utkání.

„Jedeme do Třince vyhrát, abychom měli ve čtvrtek doma mečbol. Jednou už jsme je tam porazili, tak chceme i podruhé. A kdybychom náhodou dostali první gól, nesmíme začít panikařit. V sobotu jsme to taky zvládli. Musíme do toho jít s pokorou a odhodláním, že všichni uděláme pro mečbol všechno," uzavírá 33letý rodák ze Spišské Nové Vsi.

Reklama