Hlavní obsah

Michigan jakoby nic! Slovenská kometa vytáhla na MS neskutečnou parádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O největší hvězdě mistrovství světa žen do 18 let není pochyb. Nela Lopušanová korunovala dosavadní výkony parádičkou ve čtvrtfinále proti Švédsku. Slovenská útočnice předvedla Michigan, lakrosový gól, Granlundovu fintu, jak chcete. V pouhých 14 letech! A s jakou lehkostí.

Foto: hockeyslovakia.sk

Teprve 14roční Nela Lopušanová na MS žen do 18 let září.

Článek

Kometa letošního šampionátu zavezla puk za branku, nabrala ho na čepel a zavěsila ho přesně pod horní tyčku za zaskočenou brankářku Frankovou. Ta přitom nestála špatně, ale na Michigan provedený se stoprocentní kvalitou prostě zareagovat nemohla.

A tahle akce neměla jedinou chybičku.

Vypadá to, že tenhle trik má Lopušanová natrénovaný precizně. A nebylo to poprvé, co ho předvedla v zápase. Už před necelým měsícem v přípravném utkání s Japonskem zazářila stejně povedenou akcí.

Lopušanová je po právu superstar mistrovství. Na kontě už má sedm gólů a tři asistence, v jejím věku tolik bodů nenasbírala žádná hráčka na juniorském šampionátu. „Vůbec jsem nečekala, že by se mi mohlo takhle dařit. Snažím se být co nejlepší, pomáhat týmu, a zároveň se chci pořádně ukázat," vykládala před čtvrtfinále pro hokej.cz.

Do bojů o medaile se však nepodívá. Po jejím krásném srovnání na 1:1 dokázaly domácí Švédky ještě ve druhé třetině odskočit na 4:1. A v poslední části výběr Tre kronor navýšil dokonce na 6:1. Postoupil tak do semifinále, v němž narazí na USA. O vyzyvateli dosud stoprocentní Kanady rozhodne utkání Finsko – Česko hrané v Östersundu od 20:00.

Reklama

Související témata:
  Česko - Švédsko dnes 16 : 00
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.