Hlavní obsah

Můžou za to Rusové! Švédové přišli s drsným obviněním v kauze krádeže hokejových cenností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédové obvinili Rusko z mnohamilionové krádeže v hokejovém obchodě v Uppsale, která se odehrála začátkem listopadu. Zloději ukradli špičkové vybavení v hodnotě více jak tří a půl milionu korun. Švédská policie má podezření, že krádež byla na objednávku Ruska, protože některé velké značky zastavily kvůli válce na Ukrajině dodávky zboží do země.

Hokej - ilustrační foto.

Článek

Jsou to už téměř dva týdny, co se hokejový obchod Sportringen ve švédské Uppsale stal terčem vloupání a krádeže vybavení v hodnotě více jak tří a půl milionu korun. „Je to hrozný pocit. Vybrali si ty nejlepší hokejky, hromadu špičkových bruslí. Zbylo nám jich jen pár," řekl majitel Mats Lööv v pořadu stanice TV3.

Až nyní se objevilo podezření, že krádež měla být objednána z Ruska, jelikož kvůli nekončící válce na Ukrajině řada výrobců zastavila dodávky zboží do země agresora. „Je to hrozný pocit, když jsme pro ně spižírna. Vzhledem k tomu, jaký mají nedostatek hokejových výrobků, mohou asi dobře zaplatit za to, o co jsme přišli," dodal Lööv.

Odcizeno bylo na 100 párů bruslí a asi 400 hokejek firmy Bauer a kanadské značky CCM. „Prodejci se obrátili na své dodavatele a varovali je, že k podobným krádežím může v blízké budoucnosti dojít. Nic není potvrzeno, ale v předběžném vyšetřování jsou o tom informace," uvedl tiskový mluvčí místní policie Jonas Eronen.

Reklama

Související témata:
Obchod
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články