Hlavní obsah

Němci zveřejnili širší hokejovou nominaci na olympiádu

BERLÍN

Sedm hokejistů ze zámořské NHL zařadil do základní olympijské nominace trenér německé reprezentace Uwe Krupp. Bývalý vynikající obránce ve středu vedle třiadvacetičlenného týmu zveřejnil i dalších dvanáct jmen širšího kádru, ze kterých ještě hodlá vybírat adepty pro start na hrách ve Vancouveru.

Článek

V kanadsko-americké NHL momentálně působí brankář Thomas Greiss, obránci Christian Ehrhoff, Dennis Seidenberg a Alexander Sulzer a útočníci Marcel Goc, Philip Gogulla a Marco Sturm. Například Sulzer nebo Gogulla však momentálně hrají na farmách v AHL.

"Podle smlouvy s mezinárodní federaci jsme měli povinnost zveřejnit pouze předběžnou a nezávaznou soupisku. Užší kádr určíme až později podle aktuální formy," uvedl Krupp na oficiálních stránkách německého svazu. Hráče však přesto očísloval a určil základní kádr. "Chtěl bych ale zdůraznit, že do konečné nominace se může dostat kdokoliv z uvedených hráčů. I ti, kteří v něm nejsou," podotkl Krupp.

Definitivní podobu týmu pro olympiádu musí Němci stejně jako další účastníci určit 15. února, turnaj začne o den později. Prvním soupeřem německého výběru budou 17. února úřadující olympijští šampioni ze Švédska, poté se Německo utká s Finskem a Běloruskem.

Nominace Německa na olympijské hry ve Vancouveru:
Brankáři: Dennis Endras (Augsburger), Thomas Greiss (San Jose/NHL), Dimitri Pätzold (Ingolstadt),
obránci: Michael Bakos, Jakub Ficenec (oba Ingolstadt), Jason Holland, Korbinian Holzer (oba Düsseldorf), Christian Ehrhoff (Vancouver/NHL), Chris Schmidt (Mannheim), Dennis Seidenberg (Florida/NHL), Alexander Sulzer (Nashville/NHL),
útočníci: Sven Felski, Travis James Mulock, André Rankel (všichni Eisbären Berlín), Alexander Barta, John Tripp (oba Hamburk), Marcel Goc (Nashville/NHL), Philip Gogulla (Buffalo/NHL), Thomas Greilinger (Ingolstadt), Manuel Klinge (Kassel), Marcel Müller (Kolín nad Rýnem), Marco Sturm (Boston/NHL), Michael Wolf (Iserlohn).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko