Hlavní obsah

Německá likvidace 17 sekund před koncem. Kapitán zbytečně sestřelil slovenský talent

Sedmnáct sekund do závěrečné sirény, přípravný zápas, rozhodnutý stav 3:1 pro hokejisty Německa. Nic nenasvědčovalo tomu, že diváci v košické Steel Aréně uvidí likvidační zákrok. Hostující kapitán Tobias Eder přesto kolenem sestřelil slovenského mladíka Maroše Jedličku. A naši východní sousedé jen nechápavě kroutí hlavou. Právem.

Foto: Profimedia.cz

Německý hokejový reprezentant Tobias Eder (vlevo) na archivním snímku.

Článek

Totální úlet. Čtyřiadvacetiletý forvard Tobias Eder se opravdu nezachoval jako správný kapitán a našel příkladem. Při napadání se totiž snažil zastavit rozehrávajícího Maroše Jedličku. A to za každou cenu. Slovenský útočník se mu snažil vyhnout, ale forvard Düsseldorfu ještě na poslední chvíli změnil směr.

Jedličku, 20letého hráče Zvolenu, trefil likvidačně na koleno. Po zásluze vyfasoval trest na pět minut a do konce zápasu. Jenže utkání o 17 sekund později skončilo výhrou Německa a domácí cítili hořkost.

Ani ne tolik kvůli výsledku, ale kvůli tomu, že přišli o talentovaného křídelníka. „Byl to likvidační zákrok krátce před koncem. Zbytečné a smutné. Maroš má něco s kolenem. Doufám, že se dá do kupy a nebude to nic vážného," uvedl asistent trenéra Andrej Podkonický pro redaktora Denníku Šport Tomáše Prokopa.

Jedlička v minulosti působil i v Česku v mládeži Komety, Havířova nebo Žďáru nad Sázavou. Produktivní forvard Zvolenu, kde sbírá téměř bod na zápas, letos prožil reprezentační debut.

Kanadský kouč Slováků Craig Ramsey si v rámci únorové reprezentační přestávky vybral jen hráče mladší 25 let. A ve dvou domácích přípravných utkáních je otestoval se stejně starým výběrem Německa. Obě utkání vyhráli hosté, poprvé 3:2 po nájezdech a poté 3:1.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.