Hlavní obsah

Obránce Zámorský se vrací do švédského Örebro

Hokejový obránce Petr Zámorský uspěl na zkoušce ve švédském celku Örebro a opět tak bude působit na severu Evropy. Devětadvacetiletý bek v Örebro již v minulosti s přestávkami nastupoval, v letech 2015 až 2017 ve švédské nejvyšší soutěži odehrál včetně play off 94 utkání s bilancí 13 gólů a 29 asistencí.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Zámorský (vlevo) na archivním snímku ještě v dresu Hradce Králové a Petr Vampola z Kladna.

Článek

"Líbilo se nám, co jsme v průběhu dvou týdnů, kdy s námi Petr trénoval, viděli. Myslíme si, že se od svého předešlého angažmá v Örebro zlepšil, a společně s trenéry vidíme v jeho hře velký potenciál," uvedl sportovní manažer Niklas Johansson na klubovém webu. Zámorský se k týmu opět připojí v pondělí, ve středu odjel na několik dní do Česka.

Zámorský hrál v minulé sezoně v Hradci Králové a poté v Brně, dříve působil vedle mateřského Zlína i ve Spartě nebo finském Espoo. Snažil se uchytit i v NHL, do kádru New York Rangers se ale neprosadil. Extraligový šampion z roku 2014 startoval ve stejném roce i na světovém šampionátu.

"Jsem velmi rád, že se můžu vrátit do Örebro. Na své předešlé angažmá mám stejně jako na město velmi dobré vzpomínky," uvedl Zámorský.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice