Hlavní obsah

Pecka! Nad tím žasne snad každá hokejová duše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Video, nad kterým se někomu tají dech. Je takřka uhrančivé, pro mnohé dojemné. A určitě může lámat hokejové duše. Mladé i staré. A proto od něj může být jen kousek k tomu, aby přibývalo malých hokejistů. Ostatně je to náborové video. V tomto případě v pravém smyslu slova. Podle pelhřimovského trenéra mládeže Libora Bezděka, který na hokej.cz hovoří právě ke klubovému výtvoru nazvanému Buď hokejkou! Buď medvědem.

Foto: Sport.cz

Náborová akce Týden hokeje - ilustrační foto.

Článek

Sázka na příběh, na detail, na emoce spojené s blízkými. To vše je patrné z dílka, se kterým coby náborovým materiálem přišli hokejoví Lední medvědi z Pelhřimova.

Na pohled jednoduché, ale rozhodně nic odfláknutého, a rozhodně nic, co by bylo hotové za pět minut. Autoři si s tématem na poměry malého klubu neskutečně pohráli a na svůj výsledek můžou být hrdí.

„Ve videu jsou dvě myšlenky. Ta první je ve všeobecné rovině, že hokej může hrát každý. Jelikož ale sami víme, že si to všichni nemůžou dovolit, tak ukazujeme, že je to i pro děti, které by tu šanci normálně neměly," říká Bezděk pro web hokej.cz.

Připomíná, že tvorba videa stála hodně času, úsilí dětí, trenérů, rodičů ... „Ani nedokážu spočítat, kolik času jsme nad tím strávili. Každá scénka trvala několik hodin a výsledek ve videu někdy třeba není ani desetisekundový," pokračuje mládežnický kouč.

Zaníceně, zjevně se pro myšlenku nadchl a dokázal to přenést i na okolí. „Nějaká náborová videa samozřejmě v Česku jsou, ale zkusili jsme to udělat trošku jinak, ne jen v podobě záběrů, kde si děti hrají, válejí se po ledě a podobně. Chtěli jsme to vzít z jiné stránky a myslím si, že naše video může pomoct i jiným klubům v náborech jako takových, protože s tímto problémem se potýká celá republika."

Kouč připomíná, co bylo nejsložitější... „Shodnout se na scénáři. V největší míře to byla práce Michala Burdy, který to celé napsal, natočil, sestříhal. Dost času jsme strávili nad tím, abychom se s trenéry a rodiči domluvili na tom, jak to bude vypadat. A on i ten celý proces natáčení byl poměrně složitý, protože každá scénka se točila na jiném místě a celý štáb včetně aparatury a světla musel někam dojet."

Trenér věří, že se video líbí dětem, ale cílit má hlavně na rodiče. „Musí je to oslovit, protože víme, že pětileté nebo šestileté dítě většinou samo na zimák nepřijde. Rodič musí taky trošku chtít dítě podpořit. Z větší části je to proto cíleno na dospělé, na rodiče, aby svému dítěti tu šanci dali," říká pelhřimovský kouč s tím, že u nich v klubu dětí nemají tak úplně málo, ale v porovnání s většími městy v okolí, jako jsou Jihlava, Havlíčkův Brod, Třebíč, o něco zaostávají. „Věřím, že by se to během pár let mohlo změnit," dodává pro hokej.cz.

Reklama

Související témata:
Nábor