Hlavní obsah

Plexisklo zasáhl přesně! Mladý hokejový brankář uhranul zámoří tímto kouskem

Cape Breton

Je mu teprve dvacet let, přesto se už stihl výrazně zapsat do povědomí hokejových fanoušků. Alespoň těch zámořských určitě! Hokejový brankář Francois Brassard hájící barvy Cape Breton ohromil příznivce v juniorské lize QMJHL kouskem, na který v české nejvyšší soutěži jeho kolegové stále čekají. V duelu proti týmu Québec Remparts vstřelil s přispěním plexiskla parádní gól přes celé kluziště.

Hokejový brankář Brassard nadchl zámoří parádním gólem

 
Článek

Běžela předposlední minuta utkání a domácí celek Cape Breton Screaming Eagles držel nad svým protivníkem vedení 7:5. Québeku se v závěru naskytla asi poslední šance, jak s výsledkem ještě něco udělat.

Útočník Phélix Martineau obdržel dvouminutový trest za držení a hosté hráli přesilovku, kterou ještě umocnili odvoláním brankáře. Jejich risk ale nevyšel. Místo snížení stavu totiž poosmé inkasovali, a navíc potupně z hole soupeřova brankáře!

Nahození za bránu zachytil Brassard. Nabral puk na čepel hokejky a poslal jej na hrazení. Svým čtyřem bránícím spoluhráčům chtěl pomoci a vyhozením přes všechny čáry dopřát trochu odpočinku. Jeho pokus směrem k mantinelu však dopadlo nad očekávání. Kotouč se odrazil od plexiskla tak šikovně, že zamířil přímo do odkryté hostující klece.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články