Hlavní obsah

Překvapení! Kapitán mistrů světa z roku 2010 se v netradiční roli vrací na led

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by to čekal, že se kapitán mistrů světa z roku 2010 a někdejší tahoun hokejových Pardubic Tomáš Rolinek po konci kariéry ještě vrátí na led. A dokonce jako gólman! Spolu s dalším čtyřicátníkem Jaroslavem Kudrnou, který ukončil kariéru po sezoně 2015/16, vypomůžou ve středu od 18 hodin Třebechovicím pod Orebem v zápase krajské ligy proti Opočnu.

Foto: hcdynamo.cz

Tomáš Rolinek se obléká do brankářské výstroje. Zdroj: hcdynamo.cz

Článek

„Hokejové legendy opět v akci!" tak Třebechovice lákají na středeční zápas krajské ligy proti Baronům z Opočna. Do utkání totiž naskočí někdejší reprezentant, který před dvěma lety ukončil svou bohatou hráčskou kariéru, Tomáš Rolinek, a také bývalý útočník Jaroslav Kudrna, který Třebechovice momentálně trénuje.

S Rolinkem hrával už v ruské KHL za Metallurg Magnitogorsk, teď si opět zahrají spolu. Kapitán hokejových mistrů světa z Kolína nad Rýnem však nebude hrát na svém obvyklém postu v poli, nýbrž týmu bude krýt záda z branky. „Je to můj dlouhotrvající sen, že jsem si v zápase chtěl zachytat," svěřil se Rolinek.

Hokejista, který se může pyšnit kompletní sadou medailí ze světových šampionátů, doufá, že si neudělá ostudu, čas na přípravu totiž nebyl velký. Stihl ale trénovat pod Orebem i s Pardubicemi, kde v současnosti působí na pozici manažera.

„V extralize jsem nějaké střelecké tréninky absolvoval a je to pro mě jednodušší, než chytat za veterány nebo kraj," řekl Rolinek k tomu, že v kraji se těžko dá odhadnout směr střely. „Je problém chytit horší střelu, protože sotva letí a někde propadne. Navíc je tam spousta času a gólman má takovou reakci, že hopsne na každé naznačení," dodal.

Na své představení v brance se ale těší. Už jako kluk se do ní prý pořád cpal. „Vyráběl jsem si taky svoji výstroj z kartonu," vzpomínal. To, že zápas krajské ligy odchytá, chtěl utajit, ale nepovedlo se. „Chtěl jsem si zachytat zápas, aby nikdo nevěděl, že jsem to já. Teď se to bohužel profláklo," dodal s úsměvem.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko