Hlavní obsah

Prezident slovenského hokeje chce, aby český kouč Vůjtek zůstal u týmu

Bratislava

Prezident slovenského hokejového svazu Igor Nemeček chce, aby trenérem reprezentačního mužstva zůstal český kouč Vladimír Vůjtek starší. Příští týden to navrhne na zasedání výkonného výboru. Slovenští hokejisté se přitom na olympijském turnaji v Soči ani na mistrovství světa v Minsku neprobojovali do čtvrtfinále.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér slovenské reprezentace Vladimír Vůjtek

Článek

„Za sebe mohu říct, že Vladimíra Vůjtka podpořím a navrhnu, aby ještě rok u našeho reprezentačního týmu zůstal. Jeho práce si velmi vážím,“ uvedl Nemeček v deníku Šport.

„Přestože nám tato sezóna nevyšla na OH ani na MS, dokázal i díky situaci, která nastala, zapracovat do týmu větší počet nových hráčů. A mnozí z nich se pak ukázali v Minsku v dobrém světle. Generační výměnu opravdu potřebujeme,“ dodal šéf slovenského hokeje.

Sedmašedesátiletý Vůjtek zakončil třetí sezónu na lavičce Slovenska a vypršela mu smlouva. V roce 2012 dovedl tým ke stříbru na mistrovství světa v Helsinkách, o rok později hrál jeho tým na šampionátu v Helsinkách a Stockholmu čtvrtfinále. V Minsku po posledním zápase přiznal, že by jej lákalo MS 2015 v Česku, kde by Slováci měli hrát v ostravské skupině.

Reklama

Související témata: