Hlavní obsah

Prospal bude trénovat v zámoří, stal se asistentem trenéra Rochesteru v AHL

Hokejový trenér Václav Prospal bude nově působit v nižší zámořské soutěži AHL. Bývalý český reprezentant a mistr světa z roku 2000 byl jmenován jedním z asistentů hlavního kouče Rochesteru, farmářském týmu Buffala. Generální manažer Americans Jason Karmanos o tom informoval na oficiálním klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Prospal na archivním snímku.

Článek

Osmačtyřicetiletý Prospal působil v letech 2016 až 2018 jako asistent Josefa Jandače u reprezentačního týmu, poté tři sezony vedl České Budějovice. Dva ročníky strávil s Jihočechy v první lize, poslední rok v extralize. Od roku 2021 byl bez angažmá.

Nyní bude bývalý vynikající útočník, které odehrál v NHL přes 1100 zápasů a startoval na mistrovství světa, olympijských hrách i Světovém poháru, v Rochersteru spolupracovat s hlavním trenérem Sethem Appertem. Druhým asistentem vedle Prospala bude Nathan Paetsch.

"Jsem nadšený a je mi ctí připojit se k Sethovu týmu a udělat další krok v trenérské kariéře s tak legendární organizací, jako je Rochester Americans," řekl Prospal, jehož svěřenci se mohou stát i čeští útočníci Jiří Kulich, Lukáš Rousek nebo Matěj Pekař, kterému ale po sezoně skončila s Buffalem smlouva. Kulich a Rousek ale věří, že se v příští sezoně prosadí do kádru Sabres v NHL.

Reklama