Hlavní obsah

Rusko - Francie 3:0Sborná není k zastavení! Rusové na MS vyhráli i osmý zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Anisimov 1 : 0
21. Malkin 2 : 0
48. Kutuzov 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Ruska potvrdili ve čtvrtfinále mistrovství světa roli favorita a porazili překvapení turnaje Francii 3:0. V semifinále narazí sborná na lepšího z večerního duelu Švédsko - Bělorusko. Na výhře Ruska, které v Minsku vyhrálo všech osm zápasů, se gólem a asistencí podílel Jevgenij Malkin. Brankář Sergej Bobrovskij udržel podruhé na šampionátu čisté konto.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Ruská radost. Arťom Anisimov jásá po prvním gólu ve čtvrtfinále s Francií s týmovými kolegy Danisem Zaripovem a Sergejem Širokovem.

Článek

"Cítil jsem se mnohem lépe než v prvním zápase. Už jsem měl čas se aklimatizovat," pochvaloval si po utkání Malkin, který do Běloruska přiletěl v pondělí a dnes hrál podruhé. "S Kuljominem jsem hrál už dříve, takže vím, co od něj čekat. V útoku s Tichonovem to bylo dobré," pochvalovala si hvězda Pittsburghu.

V sestavě Rusů nechyběl podle očekávání hvězdný střelec Ovečkin, jenž odstoupil ze zápasu s Němci a následně kvůli poraněnému kolenu preventivně vynechal souboj s Běloruskem. Ve čtvrtfinále hrál s ochrannou ortézou.

"Nechtěl jsem nic riskovat. V případě kolize by mě ochránila. Hned v první třetině jsem ale poznal, že je to dobré. Byl jsem připravený na 90 procent, ani jsem si nebral prášky na bolest. V příštím zápase už budu hrát bez ortézy," uvedl Ovečkin.

Favorit začal velmi sebevědomě a počáteční nápor korunoval už v páté minutě Anisimov, jenž zůstal zapomenutý na kruhu pro vhazování. Neukvapil se se zakončením a místo rány bez přípravy si pohrál s francouzskou obranou a otevřel skóre.

Hra se poté vyrovnala, když Francii dodala odvahu i ubráněná přesilovka. Pozornost Bobrovského prověřil Stéphane Da Costa. Ruský gólman přestál bez úhony i následné oslabení.

Hned na začátku druhé části Malkin využil přesilovou hru a uklidnil sbornou. Rusko mohlo přidat další gól ve dvojnásobné početní výhodě, ale Huet předvedl řadu vynikajících zákroků.

Zejména díky zkušenému gólmanovi byla Francie stále ve hře. Huet si poradil s Malkinovou šancí, po skvělé individuální akci Dadonova mu pomohla i tyč. Ve 48. minutě se Rusové dočkali třetí branky, Hueta překonal Kutuzov.

Rusko poté bez problémů dovedlo utkání do vítězného konce a v Minsku zůstává neporaženo. "Byl to těžký zápas, přesně jak jsme čekali. Francie se za poslední roky hodně zlepšila," řekl trenér Oleg Znarok. "Výhra je dobrá, ale mohli jsme hrát lépe a být efektivnější v koncovce," dodal Malkin.

Francouzi byli i přes porážku s turnajem spokojeni, ve čtvrtfinále hráli poprvé od roku 1995. "Výsledek pro nás není zklamání. Odehráli jsme to nejlepší, čeho jsme byli schopni. Bojovali jsme ve všech zápasech a máme za sebou dobrý turnaj," řekl útočník Stéphane da Costa. "Podařilo se nám skvěle zviditelnit francouzský hokej," doplnil Pierre-Edouard Bellemare.

V dalších čtvrtfinálových zápasech vyhráli Finové nad Kanadou 3:2, Češi nad Spojenými státy 4:3 a Švédové nad Bělorusy 3:2.

Mistrovství světa v hokeji v Minsku - čtvrtfinále:
Rusko - Francie 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Anisimov (Jakovlev), 21. Malkin (Kuljomin, Tichonov), 48. Kutuzov (Kuljomin, Malkin). Rozhodčí: Kaval (USA), Jeřábek - Lederer (oba ČR), Carlson (Kan.). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 14 011.
Rusko: Bobrovskij - Denisov, Čudinov, Medveděv, Kutuzov, Jakovlev, Bělov, Zubarev - Plotnikov, Šipačov, Ovečkin - Tichonov, Malkin, Kuljomin - Anisimov, Širokov, Zaripov - Kalinin, Burmistrov, Dadonov. Trenér: Oleg Znarok.
Francie: Huet - Besch, Auvitu, Amar, Manavian, Janil, Dieude Fauvel - Bellemare, S. da Costa, Roussel - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - Fleury, T. da Costa, Ritz - Tardif, B. Henderson, Raux - Guttig. Trenér: Dave Henderson.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off MS v hokeji 2014

  • Čtvrtfinále

  • 22.05.14      19 : 00 Čižovka
    Kanada Kanada Finsko Finsko
    2 : 3
  • 22.05.14      15 : 00 Čižovka
    Spojené státy USA Česká republika Česká republika
    3 : 4
  • 22.05.14      20 : 00 Minsk Arena
    Švédsko Švédsko Bělorusko Bělorusko
    3 : 2
  • 22.05.14      16 : 00 Minsk Arena
    Ruská federace Rusko Francie Francie
    3 : 0
  • Semifinále

  • 24.05.14      17 : 45 Minsk Arena
    Finsko Finsko Česká republika Česká republika
    3 : 0
  • 24.05.14      13 : 45 Minsk Arena
    Ruská federace Rusko Švédsko Švédsko
    3 : 1
  • Finále

  • 25.05.14      20 : 00 Minsk Arena
    Finsko Finsko Ruská federace Rusko
    2 : 5
  • 25.05.14      15 : 30 O 3. místo
    Česká republika Česká republika Švédsko Švédsko
    0 : 3